Kamp om ny politiskole spidser til

Flere byer er stadig i spil til den nye politiskole i Vestdanmark, og det ligger pres på de midt- og vestjyske bud.

150518Politiskole.jpg

12 byer er inde i billedet til at blive hjemby for den nye politiskole. Senest er Esbjerg gået i offensiven med en ny kampagne. Det skriver Jyllands Posten.

 

Holstebro er en af bejlerne, og her undrer borgmesteren H.C. Østerby undrer sig over forløbet. 

 

- Jeg har aldrig været med til noget lignende, hvor man ikke får noget at vide. Vi ved, at byen skal findes til foråret, men vi har ingen dato, siger Holstebros borgmester. 

Herning er tidligere blevet kaldt sikker favorit som hjemby til den nye politiskole. Omvendt bliver der også bliver der også spekuleret i, at de midt- og vestjyske byer ligger for langt væk i forhold til en grænse på to timers udrykning til København som en del af terrorberedskabet. 

- Det med at en ny politiskole skal ligge maksimum to timers udrykningskørsel fra København er ikke sikkert. Det er ikke skrevet ned nogen steder. At så mange melder sig i kampen viser, at der er et engagement. Vi byder ind, fordi vi mener, vi har nogle kvaliteter blandt andet med Midt- og Vestjyllands Politis nye hovedkvarter., forklarer H.C. Østerby.

Lobbyarbejde spild

Forskningschef Roger Buch fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole kalder kommunernes lobbyarbejde spild af kræfter. 

- Hvis der er 12 ansøgere, må vi jo konkludere, at det i hvert fald ikke har virket for 11 af dem. Så på den måde må hovedreglen være, at det ikke virker. Vi ser det både, når det gælder kampen om at undgå lukninger af noget eller for at få fat i noget som en ny politiskole. Der bliver brugt rigtig mange kræfter og penge på det, siger Roger Buch til Jyllands-Posten

Men H.C: Østerby kalder det nødvendigt og mener ikke, at Holstebro Kommune spilder ressourcer.

- Vi laver sådan noget lobbyarbejde her i mange tilfælde. Hvis vi ikke gjorde det ville borgerne klandre os. Og så mange ressourcer bruger vi heller ikke på det. Vi byder ind, fordi vi mener, vi har en chance.

Silkeborg er ifølge Jyllands-Posten også en mulighed som ny uddannelsesby for politibetjente.