Kæmpeged hærger sommerhusområde

En meget stor plageånd er på tredje uge i gang med at terrorisere et sommerhusområde i Salling.

Det er geden her, der spurter rundt i sommerhusområdet. Den flygter, så snart den opdager mennesker.
Det er geden her, der spurter rundt i sommerhusområdet. Den flygter, så snart den opdager mennesker.
Foto: Anton Jokumsen

Den vejer op mod 80 kilo. Den gemmer sig på overdækkede terrasser i lokalområdet. Og så har den været på fri fod i mere end to uger nu – en kæmpe ged af racen boerged.

Det er i området omkring Spøttrup og Knud Strand, geden er løs. Nu har en sommerhusejer ”meldt geden til politiet”, for den mærkværdige gæst er ikke længere et sjovt bekendtskab.

- Han er ved at være træt af den, for han kan ikke fange den, og den sviner jo gevaldigt på terrassen, fortæller Niels Peter Olesen fra lokalpolitiet i Skive, som gætter på, at geden vejer mellem 75 og 80 kg.

Politiet har nu sat Balling Hundepension på sagen – og her er det Anton Jokumsen, der har fået til opgave at fange den meget store og samtidig meget hurtige ged.

- Første gang, jeg så den, fik jeg et chok. Den er kæmpestor, fortæller Anton Jokumsen.

Men det er lettere sagt end gjort at fange den sky ged. Anton Jokumsen har endnu ikke været tættere på end 30 meter, og han er heller ikke sikker på, han kommer det foreløbigt.

- Den er lidt udspekuleret, for den går kun ind på de terrasser, hvor den har flugtmuligheder. Hvis det er for tillukket, så finder den et andet sted. Og den springer nemt en meter, sådan en, så det er jo en vild fætter, vi har med at gøre, griner han.

Det er dog ikke det sværeste dyr, Anton Jokumsen har stået over for gennem tiderne. Han har tidligere skullet fange en gris på flere hundrede kilo, og når han engang får ram på geden, ryger den samme vej som grisen.

- Så lægger jeg den ind på bagsædet af bilen, og så tager vi den med hjem. Så må vi se, om der ikke er nogen, der savner den, smiler han.

Geden blev for første gang fremlyst mandag, og ejeren har herefter fem dage til at melde sig.