Kæmpe karatetalenter med kurs mod U21 EM

De har kun 53 medlemmer i Holstebro karateklub, men hele tre af dem skal nu til europamesterskaberne i Bulgarien

karate
Foto: Poul Erik Sørensen, TV MIDTVEST

Hos Budo Sportskarate i Holstebro samler de på stjerner. På trods af beskedne 53 medlemmer i karateklubben vrimler det med nogle af landets største talenter. Om en uge sender klubben hele tre stjernefrø til europamesterskaberne i Bulgarien.

Mads, Jesper og Gamze slår, sparker og råber. Og de er så gode til det, at de i næste uge skal til U21 EM i Bulgarien.

- Det er nok noget af det størte, der sker for mig, og jeg håber på at få medaljer med hjem den her gang, siger 16-årige Mads Wiberg Larsen.

- Jeg håber selvfølgelig på en førsteplads. Det er altid mit mål, forklarer Gamze Nur Ceper på 14 år.

- Jeg vil jo selfølgelig gerne vinde, men hvis jeg skal sætte et realistisk mål, så tror jeg nok, at det er bronze, fortæller Jesper Kynde Bøndergaard på 15.

Det er stort, at den lille karateklub i Holstebro med kun 53 medlemmer kan sende tre kæmpere til U 21 EM - og faktisk vrimler det med talenter i klubben.

- Procentvis der har vi sådan set 10 procent af vores medlemmer på det danske landshold i karate, forklarer cheftræneren i klubben, Kim Brix Andersen.

Og han får en del af æren for succeen.

- Han laver tit ekstra træninger med os. Det hjælper os og er meget fedt, forklarer Mads Wiberg Larsen på 16 år.

- Han har en rigtig stor andel i både hvordan jeg udvikler mig på og på at jeg er kommet hertil, siger Gamze Nur Ceper på 14 år.

EM medaljer?

Cheftræneren spår medaljer til alle tre talenter ved det kommende EM. Og forventningerne til dem på sigt er endnu større - men de kæmper også hårdt for at nå deres mål.

- De kan tage det hele vejen. Vi træner jo hver dag. Mandag der har vi morgentræning fra fra halv otte til ni. Onsdag har vi eftermiddagstræning, og så træner vi også tirsdag, torsdag, fredag og lørdag, hvis vi ikke er ude til turneringer, forklarer Kim Brix Andersen, som er cheftræner i Budo Sports Karate.

Ambtionerne fejler da heller ikke noget i den lille karateklub.

- Karate er lige kommet med i OL-programmet, og der er høje krav for at komme med til OL, men det er min drøm, drømmer Mads Wiberg Larsen. 

- Selvfølgelig et par EM- og VM-titler og sådan noget, siger Gamze Nur Ceper med et grin.

- Mit mål det er selvfølgelig at vinde det hele. Europamester, verdensmester og sådan noget, fortæller Jesper Kynde Bøndergaard.

Budo Sportskarate i Holstebro blev stiftet i 2012.