Justitsministeren efter håndgranat-kast: Loven skal strammes

Efter eksplosionen ved Black Army i Herning vil justitsministeren nu gå til kanten af alle love og regler for at komme bandeeskaleringen til livs.

2:16
Justitsministeren sætter ord på, hvordan han og regeringen vil forsøge at komme bandekriminaliteten til livs.

Efter en håndgranat tirsdag aften blev kastet mod Black Armys klubhus i Danmarksgade i Herning vil justitsminister Søren Pape Poulsen (K) nu sætte hårdt ind over for rocker-bande-miljøet.

- Det er fuldstændig vanvittigt og helt uacceptabelt. Det viser, at de her mennesker er kompromisløse og rå. Bander og rockere skal vi ikke bruge tid på at have ondt af, de skal bures inde, siger Søren Pape Poulsen.

Justitsministeren har torsdag aften indkaldt til møde om en ny rocker-bande-pakke. Og her vil ministeren gå til kanten.

- Vi kommer til at stramme op alle steder, det er muligt. Vi skal gå til kanten af alle love og regler, for vi skal efter de her typer. De skaber utryghed og har ingen skrupler over for andre mennesker, siger Søren Pape Poulsen.

Omkring nytår kommer Rockerborgsudvalget også med deres betænkeligheder om, hvad der kan gøres for at komme bandekriminaliteten til livs.

Håndgranaten blev kastet mod Black Armys klubhus omkring kl. 21 tirsdag aften og ramte et par meter fra klubhuset. Ingen kom til skade, men flere ruder blev knust i huse og biler. 

Politiet vil meget gerne høre fra vidner på telefon 114.