Japanere interesseret i dansk biogas-teknologi

Japanere var i dag på besøg i Ringkøbing-Skjern kommune for at se på biogas-anlæg.

Biogasjapanere
Foto: Trine Markfoged Jensen, TV MIDTVEST

En delegation fra Japan var mandag på besøg i Ringkøbing-Skjern Kommune. Gruppen, der blandt andet består af en japansk viceborgmester, har besluttet at investere i et biogasanlæg. Derfor skulle gæsterne i dag overbevises om, at de skal købe dansk teknologi. 

- Det gælder jo om at overbevise dem om, at det de kan købe i Danmark, er bedre end det, de kan købe i for eksempel Tyskland. Danmark har over 40 års erfaring, og det er det, vi skal have eksporteret, siger Kent Skaanning, der er formand ComBigaS i Sønder Vium.

Gæsterne kommer fra den japanske by Nagashima, som har besluttet at købe et biogasanlæg. Derfor har de taget turen til Danmark. 

- I Danmark har de haft biogas i mere end 37 år, og det går rigtig godt. Derfor valgte vi at komme til Danmark, siger Takashi Inoue, der er viceborgmester i Nagashima.

I Nagashima er der ligesom i Ringkøbing-Skjern Kommune mange landmænd, der kan levere materiale til et biogasanlæg. 

- Vi vil gerne lære, hvordan man bedst arbejder med biogas her i Danmark for at få det til Japan, siger viceborgmesteren. 

Ordre vil sikre mange arbejdspladser

Hvis det lykkedes at overbevise japanerne om at købe dansk, vil det få stor betydning for lokalområdet. 

 - Det vil betyde mange beskæftigede. Det er svært at sætte tal på hvor mange, men specielt for vores underleverandører vil det hurtigt kunne betyde en 40-50 arbejdspladser, siger Kent Skaaning. 

De japanske gæster bliver i Danmark frem til og med i morgen, hvor de skal besøge forskningscenter Foulum og høre om forskning indenfor biogas.