Ismail Yalcin vil være borgmesterkandidat

Ismail Yalcin vil være borgmesterkandidat for Fælleslisten i Ikast-Brande Kommune.

Ismail Yalcin
Foto: Ikast-Brande Kommune

Både Tove Videbæk (K), Preben Christensen (FL) og nuværende borgmester Carsten Kissmeyer (V) har meddelt, at de ikke genopstiller ved næste kommunalvalg. Og da det er tre stemmeslugere i Ikast-Brande Kommune betyder det, at der vil være mange stemmer i spil for kommende borgmesterkandidater.

Og nu melder Ismail Yalcin fra Fælleslisten sig ind i kampen om de mange stemmer.

- Jeg synes helt klart, at jeg har arbejdet mere end nok for at kunne byde ind som borgmesterkandidat for Fælleslisten, fortæller Ismail Yalcin til Herning Folkeblad.

Ismail Yalcin, der er uddannet jurist, blev som den første nydansker valgt ind i Ikast-Brande Kommunes byråd ved kommunalvalget i 2013. Og det skete under stor dramatik, da Yalcin kort tid efter valget i november blev beskyldt for at have begået valgfusk.

Byrådet valgte sidenhen at frikende ham, men Ismail Yalcin trak igen overskrifter, da han –uden at melde afbud – udeblev fra det konstituerende byrådsmøde.

I dag har han udvalgsposter i både Arbejdsmarkedsudvalget og Erhvervskontaktudvalget, ligesom han er kommunens mand i Rådet for Etniske Minoriteter, som arbejder sammen med ministre for at styrke integrationen.

Nu går han så efter at blive Liste Å’s borgmesterkandidat.

- Jeg er visionær og strategisk. Jeg vil gerne gå nye veje og tænke innovativt, siger han til Herning Folkeblad.

Foruden Ismail Yalcin har også Helle Mathiasen og Jesper Truelsen meldt sig på banen som Fælleslistens borgmesterkandidat.

Partiet beslutter på et opstillingsmøde den 27. juni, hvem de vil satse på som deres borgmesterkandidat ved kommunalvalget i 2017.