Iranske konvertitter får genoptaget deres asylsager

13 iranske mænd, som er konverteret fra islam til kristendom, har fået genoptaget deres asylsager. Dansk Folkeparti mener, det er urimelig spekulation.

Det er private folk fra menigheden, som søndag efter søndag kører konvertitter frem og tilbage mellem udrejsecentret og Kirken i Bording. En af konvertitterne er Iranske Omid Kuchaki.
Det er private folk fra menigheden, som søndag efter søndag kører konvertitter frem og tilbage mellem udrejsecentret og Kirken i Bording. En af konvertitterne er Iranske Omid Kuchaki.
Foto: Torben Mondrup, TV MIDTVEST

13 iranske mænd, som er konverteret fra islam til kristendom, har fået genoptaget deres asylsager med henvisning til, at deres kristne religion gør det farligere for dem at rejse hjem.

Men det er urimelig spekulation i en genvej til at blive i Danmark, mener Dansk Folkeparti.  

- Jeg synes det lyder meget opfindsomt, hvis det er sådan et smuthul, man tænker, man kan bruge for at blive i Danmark, at man nu lige pludselig skifter religion og dermed så får genoptaget sin sag, siger Dennis Flydtkjær fra Dansk Folkeparti.

Det er private folk fra menigheden, som søndag efter søndag kører konvertitterne frem og tilbage mellem udrejsecentret og Kirken i Bording. Een af konvertitterne er Iranske Omid Kuchaki. Han er stødt over beskyldningerne om, at han og andre af Kærhovedgårds beboere skifter religion for at få genoptaget deres asylsager.

- Det er helt forkert. Dem, der siger det, de har ikke læst Bibelen. Der står i så mange forskellige historier, at folk har en sidste chance for at blive kristne, siger Omid Kuchaki.

Præsten i Bording Kirke er dog glad for sine nye kirkegængere uanset hvilket motiv, de har til deres kristne tro.

-  Man kan altid sætte spørgsmålstegn ved alle mennesker. Men kan også sætte spørgsmålstegn ved mig. Jeg får løn for at gå i kirke hver søndag, siger Lindy Osmundsen.

Han har personligt døbt en enkelt konvertit fra Kærshovedgård og understreger alvoren i et religionsskifte.

- For de her mennesker, der har det betydet et brud med deres familier, opvækst, baggrund, deres hjemland og så videre. Det har store omkostninger for dem at blive kristne.

Dansk Folkeparti går nu til udlændingeminister Inger Støjberg for at få lukket smuthullet.

3:18