Ingen løsning til Maabjerg-projekt endnu

Regeringens vækstpakke gav ikke endeligt grønt lys til Maabjerg-projekt

Maabjerg

På biogasanlægget i Maabjerg må de stadig vente på grønt lys på at bygge det bioethanol-anlæg, der kan skabe omkring 1000 arbejdspladser og lave miljørigtig brændstof. 

Regeringens vækstpakke indeholdt ikke et klart signal om, at der skal satses på bioethanol-anlægget. Det blev nævnt, men ikke nogen endelig løsning er klar endnu.

- Vi har skrevet nogle linjer om at vi nu skal have lavet en endelig analyse af  de tal, der ligger, siger Erhvervs- og vækstminister, Troels Lund Poulsen.

I regeringens oplæg er der skrevet få linjer, hvor der står, at regeringen i første kvartal af 2016 skal tage sin endelige beslutning om der kan være job og vækst i biobenzin. Allerede nu har Maabjerg Energy fået stillet 293 millioner EU-støttekroner i udsigt.

- Det er ikke fordi, vi synes, at anlægget ikke er interessant, men vi bliver nødt til at kende samfundsøkonomien bag den, hvis det bliver etableret, siger Erhvervs- og vækstminister, Troels Lund Poulsen

Der har været rigtig langt tilløb omkring det her projekt. Inden marts skal det være besluttet, hvis I vil have EU-tilskuddet på 293 millioner. Når I det?

- Ja, det kan jeg bekræfte. Regeringen skal selvfølgelig træffe en beslutning sådan at vi er i stand til sige om det skal etableres eller ikke etableres. Vi skal ikke blive dømt for nøl i denne sag, så derfor skal regeringen træffe en beslutning i løbet af januar måned, siger Erhvervs- og vækstminister, Troels Lund Poulsen.

Nu skal Dong, Novozymes, Vestforsyning og Finansministeriet sætte sig sammen og blive enige om det økonomiske grundlag - og til marts skal Maabjerg Energy give besked om de vil gøre brug af de 293 millioner kroner, som EU har stillet i udsigt.