Igen igen: Byrådet i Viborg siger nej til vindmøller

Byrådet i Viborg siger igen nej til vindmøller i et område, der er erklæret egnet til det. Det får skuffet landmand til at melde sig ud af partiet.

molle.jpg
Foto: Karsten Mortensen, TV MIDTVEST

Carsten Kuhr, der er landmand i Låstrup, har fået nej fra byrådet i Viborg - han må ikke rejse fire vindmøller på sin mark, selvom den befinder sig i et område, som kommunen selv har udpeget som egnede til vindmøller.

- Det er bare ærgerligt. Det er helt uhørt, siger Carsten Kuhr.

I sidste uge modtog Viborgs borgmester knap 400 underskrifter imod møllerne forud for et byrådsmøde. Det fik både ham og Venstre til at trække i nødbremsen og erklærer sig imod opførelsen.

- Det er ikke belyst, hvordan det er med lavfrekvent støj. Der er simpelthen for mange sundhedsmæssige aspekter i, at de vindmøller er for tætte, sagde den konservative borgmester, Torsten Nielsen, i sidste uge til TV MIDTVEST.

Det er tredje gang, at byrådet sig nej til møller i et område, som ellers er erklæret egnet til vindmøller.  

- Vi kan jo ikke blive ved med at holde igen og håbe på, at naboen laver strømmen til os. Jeg har et indtryk af, at Viborg sætter sig på sine hænder og håber, at andre vil lave strømmen til os, siger Carsten Kuhr.

Venstre udelukker dog ikke, at vindmøllerne på sigt kan komme op.

- Når vi får klare desinner for, hvorledes man kan stille møller op, og hvilken risiko der er, så tænker jeg, at de kan komme op, siger Claus Clausen, der er byrådsmedlem for Venstre i Viborg Kommune.

Carsten Kuhr, der selv har været medlem af Venstre i mange år, har nu forladt partiet i skuffelse. Han nåede at bruge 150.000 kroner på den forliste mølleplan.

1:56
Landmand har fået nej til vindmølle-projekt