Hørdum-drab: Mordvåbnet mangler

Midt- og Vestjyllands politi jagter fortsat det gevær, der blev brugt til at dræbe en 59-årig mand i sit hjem i Hørdum.

Hørdum drab
Foto: Kåre Rolf Hansen, TV MIDTVEST

Politiet leder fortsat efter en gerningsmand til drabet på en 59-årig mand i landsbyen Hørdum syd for Snedsted. Han blev skudt med haglgevær, men politiet mangler fortsat at finde mordvåbnet.

 Vi har sat mange undersøgelser i gang, men vi har ikke nogen mistænkte eller anholdte i sagen, siger Hans Roost.  

 Ifølge ritzau har gerningsmanden tilsynelandende affyret et enkelt skud med haglgeværet - muligvis af kraftig kaliber.

Naboer på Tårnvej fortæller TV MIDTVEST at politiets hundepatruljer brugte en del af aftenen og natten til afsøge et stort område omkring Tårnvej. 

- Det er klart, at vi skal have fundet det gerningsvåben, det er altid vigtigt. Vi er i gang med efterforske en masse forskellige spor. Der er fortsat afhøringer af naboer og den dræbtes nærmeste, vi skal igennem, siger efterforskningslederen. 

Boede hos sin søn    

Ifølge flere naboer TV MIDTVEST har talt med på Tårnvej, så havde den 59-årige boet i huset for år tilbage, men var flyttet til en nærliggende by. Ifølge naboerne var den 59-årige først for nyeligt flyttet tilbage til huset, sammen med sin 22-årige søn. 

 

Det var her i huset på Tårnvej i Hørdum, hvor den dræbte 59-årige boede sammen med sin søn.
Det var her i huset på Tårnvej i Hørdum, hvor den dræbte 59-årige boede sammen med sin søn.

 

 - Han var ikke en man så ret tit. Jeg har set sønnen flere gange, men faderen holdt sig for sig selv, siger John Hansen, der bor lidt længere henne af gaden.   

 Ingen af naboerne fortæller, at de har hørt eller set noget usædvanligt omkring huset mandag aften. 

- Jeg har hverken hørt eller set noget som helst. Jeg bliver først opmærksom på, at der sker noget, da stuen lige pludselig er fyldt emd blå blink, siger John Hansen.

Endnu intet afgørende spor

Torsdag eftermiddag kan politiet fortsat ikke fortælle om afgørende nyt. Den dræbte forventes obduceret i løbet af tirsdag eller ondag. De retsmedicinske undersøgelser vil bringe politiet nærmere i at fastslå, hvilket våben, der blev brugt og præcis hvornår den 59-årige er blevet dræbt. 

 - Hvad naboer eller andre forbipasserende kan have set i løbet af aftenen, er vi selvfølgelig meget interesserede i, siger vicepolitiinspektør Hans Roost.  

Politiet håber på tip om hendelser omrkring Tårnvej i tidsrummet mellem klokken 19 og 22.20 mandag aften, som er relevant.

    

 

Ritzau / TV MIDTVEST