Herrehåndboldligaen får nyt nedrykningsspil næste sæson

Det bliver sværere at rykke op i 888 Ligaen fra næste sæson med én direkte oprykker og én kvalifikationskamp.

HC_Midtjylland.jpg

Fra næste sæson bliver foråret forlænget for de håndboldklubber i 888 Ligaen, som ikke kvalificerer sig til slutspillet. Klubberne skal i stedet indgå i et nyt nedrykningsspil.
    
Det skriver Jyllands-Posten.
    
I den nuværende struktur går nummer 9-11 på sommerferie efter grundspillets sidste runde, mens nummer 12 og 13 spiller kvalifikationskampe mod nummer 2 og 3 fra 1. division om ligabilletter til den kommende sæson.
    
Fra næste sæson mødes nummer 9-13 indbyrdes - to udekampe og to hjemme.
    
Det dårligste hold efter de fire kampe - nummer 13 - møder i et dobbeltopgør enten nummer to eller tre fra 1. division om én plads i ligaen.

Slutter man sidst i håndboldligaen - nummer 14 - bytter man fortsat række med vinderen af 1. division.
    
Med andre ord er det blevet sværere at rykke op i håndboldligaen - og sværere at rykke ud - til gengæld vil flere hold længere henne i sæsonen være i fare for at skulle spille kvalifikationskampe om nedrykning.
    
I denne sæson er det Århus Håndbold, Sønderjyske og HC Midtjylland, der efter onsdagens sidste runde i grundspillet kan gå på sommerferie.
    
I Aarhus ærgrer man sig over, at der venter fem måneders pause uden kampe, hvilket ikke vil være tilfældet med den kommende struktur.
    
HC Midtjylland ser mere positivt på den nuværende struktur frem for den kommende.
    
- Det betyder meget for os rent kommercielt, at vi har sikkerhed for at spille i ligaen i næste sæson. Det er mere værd end flere kampe, også selv om risikoen for at rykke ud er meget lille, siger Jacob Flintholm, direktør i HC Midtjylland, til Jyllands-Posten.
    
Vinderen af nedrykningsspillet - nummer 9 - modtager en kontant præmie for at sikre, at noget er på spil for alle hold gennem hele nedrykningsspillet.
     
Det forventes blot at være en formalitet at få godkendt forslaget hos Dansk Håndbold Forbund på et møde 4. april.
    
- Det vil overraske mig meget, hvis det ikke bliver vedtaget, siger Thomas Christensen, direktør i Divisionsforeningen Håndbold, til Jyllands-Posten.
    
/ritzau/