Herning Kommune vil holde liv i Blå Kors Varmestue om natten

Til gengæld kan Blå Kors' gæld på cirka to mio. kr. fastfryses i fem år

varmestue
Foto: Morten Thomsen, TV MIDTVEST

Blå Kors har besluttet at holde natlukket i varmestuen med henvisning til en anstrengt økonomi.

Derfor har budgetforligspartierne i Herning Kommune – Venstre, Dansk Folkeparti, Det Radikale Venstre, SF, Enhedslisten, Kristendemokraterne og Dansk Samling – mandag formiddag været samlet, det skriver kommunen i en pressemeddelelse.

På dagsordenen var blandt andet situationen omkring Blå Kors’ varmestue og natherberg i Bethaniagade midt i Herning.

- Forligspartierne er enige om, at det er uholdbart, at der ikke er et varmestue-nattilbud i en by af Hernings størrelse. Det er en hastesag at få ændret den beslutning, og vi vil derfor indkalde Blå Kors til et møde om sagen så hurtigt som overhovedet muligt, siger Anne Marie Søe Nørgaard, (V), formand for Social- og Sundhedsudvalget i en pressemeddelelse.

- Til gengæld tilbyder vi fra forligskredsen, at Blå Kors i fem år kan få fastfrosset den gæld på cirka to mio. kr., som de har til Herning Kommune. Med andre ord skal Blå Kors ikke afvikle gæld de næste fem år. Det bør give det tilstrækkelige, økonomiske råderum til at åbne om natten igen, siger Anne Marie Søe Nørgaard.

Når gælden fastfryses i fem år, giver det samtidig Blå Kors mulighed for at tilpasse deres samlede tilbud i Herning Midtby.

Samtidig sikres driftssituationen for Blå Kors i perioden med det kommende boligsociale byggeri i Bethaniagade/de såkaldte skæve boliger.

Parallelt med beslutningen om at tilbyde en fastfrysning af Blå Kors’ gæld, beder budgetforligspartierne forvaltningen overveje alternative modeller for varmestue, natherberg og forsorgshjem i Herning midtby.

Når Blå Kors har en oparbejdet gæld på cirka to mio. kr., skyldes det, at Blå Kors modsat andre institutioner ikke har tilpasset deres drift rettidigt, det skriver Herning Kommune i en pressemeddelelse.

2:34
I december kunne TV MIDTVEST fortælle, at varmestuen ville være lukket fra nytår om natten. En lukning der ville få voldsomme konsekvenser for både stedets brugere og borgerne i Herning.