Herning Isstadion skal renoveres for 61 millioner

Herning Kommune renoverer isstadion for 61 millioner kroner, så faciliteterne er topklare, når Danmark er VM-vært i 2018.

Herning Isstadion

Når Herning i 2018 slår dørene op for VM i ishockey, kan byen tilbyde spillere og publikum et spritnyt ishockeystadion.
På et møde mandag eftermiddag godkendte Herning Kommunes Økonomi- og Erhvervsudvalg sammen med gruppeformændene fra byrådets politiske partier en renovering og udbygning af Herning Isstadion til et samlet beløb på 61 millioner.

- Der er tale om en fortjent og tiltrængt renovering af Herning Isstadion, som gennem årene har været ramme om så mange store idrætspræstationer. Det er ingen hemmelighed, at forholdene på isstadion i dag lader noget tilbage at ønske. Det gør vi nu noget ved, siger Hernings borgmester, Lars Krarup (V).

Renoveres i flere etaper
Når VM i ishockey løber af stablen i forsommeren 2018 skal en stor del af kampene spilles i Jyske Bank Boxen. Men Herning Isstadion kommer ikke til at stå tomt. Det efterhånden utidssvarende stadion skal nemlig anvendes til blandt andet træning af de udenlandske hold.
Derudover har det succesfulde ishockeyhold, Herning Blue Fox, deres daglige gang på stadionet og kan altså nu se frem til markant bedre trænings- og kampforhold.

Renoveringen kommer til at foregå i tre etaper.

- Her og nu er det vigtigste, at vi får forbedret forholdene på og omkring isstadion. Det trænger virkelig derude. Men jeg ser også frem til de senere etaper, hvor hele Holing-området får en større ansigtsløftning, siger formand for Herning Kommunes Kultur- og Fritidsudvalg, Johs. Poulsen.

Langt de fleste af pengene i første etape vil gå til arbejdet med at opdatere isstadion, men første etape betyder også et forbedret ankomstområde. 

Isstadion skal ifølge planerne udbygges mod nord og vest. Banen rykkes, så der kan være tilskuere hele vejen rundt om isen, og der kommer nye køleelementer i banen og ny ventilation og isolering. 

Også tilskuerpladser, omklædningsfaciliteter, depotrum og teknikrum forbedres. Der skal etableres en ny hovedindgang og foyer, som vender mod Sportscenter Herning. 

 

1:54
Et enigt byråd i Herning kommune er blevet enige om at give byens gamle isstadion en solid makeover. Regningen lyder på 61 millioner kroner