Unge får hjælp: Kommune har succes med gratis psykologhjælp

I Vesthimmerland fordobler kommunen det beløb, de lige nu bruger på gratis psykologhjælp til unge.

0:34
Inger Nielsen forklarer her, hvorfor indsatsen er vigtig.

Det virker, når unge har nemt ved at opsøge gratis hjælp.

Det mener de i Vesthimmerland Kommune, hvor deres tilbud om gratis psykologhjælp til unge er blevet så populært, at nogle har stået på venteliste i op til fire uger.

Det får nu kommunen til at sætte dobbelt så mange penge af til hjælpen. I år får tilbuddet dermed 500.000 kroner i stedet for de tidligere 250.000.

Det skyldes især, at de kan se, at det har en god forebyggende effekt.

- Det hører vi, at de unge siger. De siger, det virker, og det er dejligt, at de kan komme ind ude fra gaden, uden de skal henvises og på en lang venteliste, inden de kan komme til at snakke om deres problemer. Jeg synes, at hvis man som ung har nogle problemer, så ser vi, at det virker bedre, hvis man kan komme til at snakke om dem, når man har dem, inden de gror sig dobbelt så store, forklarer Inger Nielsen, der er formand for børne- og familieudvalget i Vesthimmerlands Kommune.

Alle slags problemer

Vesthimmerlands Kommune har erfaret, at de fleste unge har brug for en til fem samtaler.

De har opsøgt ordningen med forskellige problemer, hvor problemer i familien og lavt selvværd er blandt de hyppigste.

- Vi kan se, at de unge der kommer og har brug for mere end en samtale, de er blevet mødt af en venteliste, og det synes vi ikke er godt. Det er vigtigt, at de kan komme til, når de har brug for det, siger Inger Nielsen og tilføjer:

- Status fra 2017 viser, at 41 procent af alle de unge, der har benyttet sig af tilbuddet i 2017, kun har været til en samtale. Jeg tænker, det har en god forebyggende indsats.

3:58