Turbo på tempoet i Thyborøn: Havnen sætter ny rekord for landingsværdien

For første gang i Thyborøn Havns historie passerede landingsværdien sidste år 1 milliard kroner. Og i Thyborøn har de ambitioner om mere.

Thyborøn Havn havde i 2018 et rekordår. Landingsværdien rundede 1 milliard kroner.
Thyborøn Havn havde i 2018 et rekordår. Landingsværdien rundede 1 milliard kroner.
Foto: Pressefoto

En milepæl. Således beskriver direktør Jesper Holt Jensen fra Thyborøn Havn den rekordstore landingsværdi i 2018. Den hidtidige rekord var fra 2016, hvilket indikerer at havnen er inde i en periode, hvor tingene går den rigtige vej. 

- Det er helt klart med til at fastholde vores havn som en af de mest aktive fiskerihavne i Danmark. Strategisk har vi investeret i fiskerisegmentet de senere år og derfor er det fantastisk, at investeringen bærer frugt, forklarer havnens direktør Jesper Holt Jensen i en pressemeddelelse. 

Havnen har netop investeret i nye faciliteter til fiskerisegmentet. Investeringer havnen håber vil kunne løfte udviklingen endnu mere de kommende år. 

Mindre mængde - højere pris

Selvom der i 2018 blev landet færre fisk i Thyborøn end året før,  var værdien højere end i 2017. Årsagen var en markant højere pris på fisk i 2018. Det endelige regnskab for havnens 2018 foreligger endnu ikke, men det forventes at være på et positivt niveau som i 2017. Penge der skal bruges til de mange investeringer havenen har gang i. 

- Vi fik i 2018 for tredje år i træk udskibet over 1,5 millioner tons gods. Det placerer os i kategorien, hvor vi er blandt de 10-15 største godshavne i Danmark. Det er vi godt tilfredse med, lyder det fra direktør Jesper Holt Jensen. 

En af årsagerne til den stabile godsudskibning er, at man i 2016 anlagde end 180 meter lang sværgodskaj.