Gymnasier fyrer af frygt for besparelser og faldende elevtal

Mens mange gymnasier holder vejret, så har de i Thisted og Tarm allerede fyret flere gymnasielærere på grund af truende besparelser og færre elever.

Gymnasieelever

Landets gymnasier venter spændt på det kommende års elevtal, der bliver kendt midt i marts.

Faldende elevtal og bebudede besparelser kan være afgørende for, om gymnasierne bliver nødt til at fyre lærere. Det sker sjældent, men både i Tarm og Thisted har de allerede taget konsekvenserne.

- Det kunne bestemt være sjovere, men der er andre vilkår i dag, lyder det fra Thisted Gymnasiums rektor, Søren Christensen.

Han har set sig nødsaget til at afskedige fem fastansatte lærere. Det er ikke sket i 15 år.

Hvis de på Christiansborg vedtager de her besparelser, så har vi kun set toppen af isbjerget, og så vil der være mange skoler, der først tager skridtet næste år. Anne Juhl Lauridsen, tillidsrepræsentant, Thisted Gymnasium.

Besparelser og faldende elevtal truer

Men fordi gymnasiereformen meget vel kan betyde, at der skal skæres to procent af budgetterne hvert år de næste fire år, og fordi gymnasiet forventer et lavere elevtal i det kommende år, så ser rektoren ikke andet for end at tage sorgerne på forskud. Og det bekymrer gymnasiets tillidsrepræsentant.

- Hvis de på Christiansborg vedtager de her besparelser, så har vi kun set toppen af isbjerget, og så vil der være mange skoler, der først tager skridtet næste år, siger Anne Juhl Lauridsen.

Også Vestjysk Gymnasium  i Tarm siger farvel til seks lærere til sommer, og tre stillinger nedlægges efter naturlig afgang.

 

1:56