Gælder færdselsloven på isen?

Efter en israce-ulykke på Ringkøbing Fjord går politiets anklagemyndighed nu i gang med at vurdere om færdselsloven er gældende på isen.

150210IsRace001.jpg

To personer blev søndag eftermiddag kvæstet, da der skete et trafikuheld på isen på Ringkøbing Fjord. Nu undersøger politiet, om færdselsloven er gældende på isen. Som udgangspunkt gælder den ikke, men da der var mange mennesker og trafikanter tilstede er det faktisk muligt, at færdselsloven træder i kraft.

- Færdselsloven gælder de steder, hvor der er almindelig færdsel. Det er der normalt ikke på isen, men hvis der er mange trafikanter og fodgængere til stede, kan nå frem til, at færdselsloven gælder på isen, forklarer Christian Højgaard, der er politiadvokat hos Midt- og Vestjyllands Politi.

Politiet er endnu ikke færdig med at vurdere sagen fra Ringkøbing, men hvis de når frem til, at færdselsloven er gældende, vil man se på to grundfærdselsregler, der kan være overtrådt; nemlig at kørslen ikke har været hensynsfuld og agtpågivende og at man ikke har kørt efter forholdene.

Straffeloven også i spil

Christian Højgaard fortæller, at politiet nu også vil se på sagen ud fra straffeloven:

- Straffeloven siger, at hvis man forvolder fare for andres liv eller førlighed - for eksempel hvis man kører råddent ude på isen, ja så kan straffes efter straffeloven. Og det skal vi også vurdere i denne sag, fortæller Christian Højgaard.

Se interview med politiadvokat Christian Højgaard, der forklarer om reglerne for kørsel på isen.