Fyrede Siemens-medarbejdere kan få job på Lolland

Der er håb forude for de fyrede Siemens-medarbejdere, der ønsker at blive i vindmøllebranchen.

Siemens Engesvang
Foto: Privatfoto

I mandags kom det frem, at MHI Vestas vil ansætte flere hundrede medarbejdere på fabrikkerne i Nakskov og Lindø. 270 af de mere end nye 400 stillinger er i Nakskov, og det kan komme de fyrede Siemens-medarbejdere på fabrikken i Engesvang til gode. Det skriver Folketidende.dk.

Allerede nu er jobcenteret i Lolland Kommune i hvert fald i kontakt med Ikast-Brande, hvor Siemens Wind Power ligger.

- Vi har en aftale med Siemens om, at når vi hører om relevante jobmuligheder for medarbejderne, så slår vi det op hos Siemens, og jeg er faktisk netop nu ved at maile med jobcenterchefen i Lolland Kommune for at høre, hvilke stillingskategorier han efterspørger, og hvem der er kontaktpersoner, siger Charlotte Sørensen, der er arbejdsmarkeds- og borgerservicechef i Ikast-Brande Kommune, onsdag morgen til Folketidende.dk.

Medarbejderne på Siemens er dog ikke endeligt opsagt endnu. Derfor vides det heller ikke, hvor mange der i sidste ende bliver fyret, og hvor mange der bliver flyttet til andre Siemens-fabrikker.

- Men medarbejderne kan jo selv vurdere, om de allerede nu vil søge nogle af de nye stillinger i blandt andet Nakskov, og i og med, at der er over 400 ansatte, så er der nok nogle, som vil have interesse i at blive indenfor vindmøllebranchen og flytte efter et nyt job. Der er ingen tvivl om, at hvis medarbejderne hos Siemens selv tager kontakt til MHI Vestas, vil det i princippet kunne gå rigtigt hurtigt med at skifte job, siger Charlotte Sørensen.

Arbejdsmarkeds- og borgerservicechefen tilføjer, at Ikast-Brande Kommune også vil formidle jobopslag til stillingerne på Lindø på Fyn.