Bekymret Lars Krarup: Frygter at beslutningerne bliver rykket mod øst

Herning-borgmesteren mener, at der er behov for at se nærmere på et mere borgernært sundhedsvæsen, men er stadig bekymret.

0:48
Hør Lars Krarup kort forklare sin bekymring lige her.

Han frygter, at regeringens sundhedsreform kan resultere i, at nogle af beslutningerne vil rykke længere mod øst.

Venstre-borgmester i Herning Lars Krarup udtrykker i dag nogle bekymringer omkring regeringens nye sundhedsudspil.

- Jeg deler analysen med, at der er behov for at kigge på et mere borgernært sundhedsvæsen, men der hvor jeg har min store bekymring, er, at det her for mig er en centralisering på den lange bane. Og centraliseringer har den fællesnævner, at de plejer at samle sig længst muligt mod øst i det her land, og det betyder, at beslutningerne kommer med langt væk fra Midt- og Vestjylland, og som borgmester her, så er jeg bekymret for det, fortæller han.

Det er nedlæggelsen af regionsrådene, hvor der i dag sidder folkevalgte politikere, der bekymrer borgmesteren.

- Hvis beslutningerne skal træffes i nogle ikke folkevalgte led, så vil det hurtigt blive sådan nogle regnearksmodeller, og så vil der være ting herude, hvor der ikke er så tæt befolket, der forsvinder. Det er det, jeg kan have en frygt for, slår han fast.

Ikke kun negativt

Borgmesteren er dog ikke udelukkende negativ omkring regeringens sundhedsreform. Han havde dog håbet, at de kunne have beholdt et folkevalgt led.

- Jeg synes, det er rigtigt fint, at man får kigget på sundhedsvæsnet og får gjort det mere borgernært, men de her 21 sundhedsfællesskaber, dem kunne man jo godt lave uden at fjerne det folkevalgte led. Derfor synes jeg måske, at det er unødvendigt at fjerne dem.

Har Venstre været for dårlige til at lytte til deres Midt- og Vestjyske bagland i den her sag?

- Det ved jeg ikke. Der er bagland alle vegne, men jeg tror, der har været en fællesnævner i, at hvis man går meget rundt i cirklerne i København, så synes man ikke, det er et problem, at regionerne skal lukkes. Hvis man kommer herovre fra Midt- og Vestjylland, så er man noget mere bekymret, slår Lars Krarup fast.

Hvad mener borgmesteren i din kommune? Det kan du læse mere om lige her