Fransk mode møder kohorn i Bøvlingbjerg

Haute Couture og kohorn gik op i en højere enhed, da to designere i hver deres land samarbejdede om en jubilæumskollektion hos Hornvarefabrikken.

4:13
Sara Brunn Buch og Jørgen Simonsen har i anledning af Hornvarefabrikkens jubilæum sammen lavet et modeshow med tøj og horn. Se indslaget om deres samarbejde her. Foto: Mads Krabbe Fotografi

Der er langt fra Paris til Bøvlingbjerg – helt præcist 1300 kilometer.

Men det har ikke været nogen hindring for samarbejdet mellem Jørgen Simonsen og Sara Brunn Buch.

De har nemlig sammen lavet en kollektion og et modeshow, hvor de har forenet horn og fashion.

- Jeg kendte godt til hornet inden, men det var i form af knap. Jeg havde ikke tænkt det som et materiale, man kunne bruge, og som vi nu har fået det fremelsket til, siger Jørgen Simonsen.

10 års jubilæum

I år er det 10 år siden Sara Brunn Buch og hendes mand overtog Hornvarefabrikken i Bøvlingbjerg, og de ville gerne gøre noget særligt ud af jubilæet.

Hornvarefabrikken er især kendt for deres skeer og salatsæt lavet af horn, men jubilæet har de også set som en anledning til at bryde med fortiden.

- Vi synes, det kunne være rigtig dejligt at prøve at få materialet i en anden sammenhæng fra husflid, som det udspringer af og har stor respekt for, men også forny det lidt så derfor er det så sjovt at få det i en helt anden sammehæng, end vi er vant til, siger Sara Brunn Buch.

Det tog designeren fra Paris mindre end fem sekunder, før han havde sagt ja til at være med. Han skulle egentlig bare have designet et enkelt smykke, men på bedste Jørgen Simonsen-vis blev tre fjer til ti høns.

- Jeg mødte en fantastisk entusiastisk kunstner, som jo har indført mig i et univers, som jeg ikke kendte. Forhåbentlig er det ikke sidste gang, vi laver noget sammen, for det har været en fantastisk fornøjelse, og jeg er meget, meget glad for samarbejdet, siger Jørgen Simonsen.

Kohorn gav smadrede hænder

Det er måske første gang nogensinde, at kohorn er blevet brugt som materiale til et haute couturemodeshow, og det har da også været en udfordring for den ellers ret garvede designer.

- Jeg har næsten fået smadret hænderne i det. Selv det kraftigste læder kan man nogenlunde manipulere, men det her er hårdt og dødt, så det har krævet pæne fingerkræfter at kunne arbejde i det. Jeg tager hatten af for Sara. 

Modeshowet fandt sted i en gammel linolie-fabrik i Bøvlingbjerg mandag aften. Der var 400 billetter til showet. De blev udsolgt på to uger, og flere var på venteliste.

I alt 20 sæt blev fremvist på catwalken af de 5 professionelle modeller.

Var man ikke en af de heldige, som fik en billet, kan kreationer ses fra i dag og frem til den 14. oktober i Hornvarefabrikkens butik i Bøvlingbjerg. Hele november kan de ses i Hornvarefabrikkens butik i Aarhus.

2:48
Her kan du se en del af modeshowet i Bøvlingbjerg, som i alt varede i cirka 17 minutter.