Forretningsdrivende i valgkamp

Forretningsdrivende i Viborg Kommune går politikerne i bedene. De hænger nu i lygtepælene og vil vælges.

Valgplakat Viborg
Foto: Karsten Mortensen, TV MIDTVEST

Ved første øjekast ligner det lige nu, at valgkampen allerede er skudt i gang forud for kommunalvalget i Viborg. Det er dog ikke politikere, men lokale forretningsdrivende der hænger i lygtepælene. Målet er dog det samme som politikernes - de vil gerne vælges.  

- Vi vil gerne have folks opbakning. Vi stiller jo alle sammen op for shoppinglisten, så vi vil gerne have folks stemme hver eneste dag, når de handler, siger Helle Sørensen, handelschef i Viborg.

Kampagnen er et forsøg på at dæmme op for den stigende nethandel. Med budskabet om, at butikkerne er vigtige for lokalsamfundet.

- Når det går skidt i idrætsklubben, så er det altid den lokale detailhandel, man kommer til, og det skal man til over, når man bruger sine penge, siger Helle Sørensen.

Grænseoverskridende at hænge i lygtepæle

Henriette Nielsen, der til daglig driver en specialbutik på hovedgaden i Stoholm, er en af dem, der er kommet på valgplakaten.

- I starten er det lidt grænseoverskridende at skulle der op og hænge, men det er også lidt sjovt, fordi folk synes jo, det er sjovt, det vi gør, siger Henriette Nielsen, der er butiksindehaver i Stoholm.

Hun har aldrig før prøvet at hænge i en lygtepæl. Men tøvede næsten ikke med at sige ja. For lidt lige som en politiker gør hun det for sagens skyld.

- Vi ofrer os jo, når vi hænger os op i lygtepælene. Vi gør os offentlige på en anden måde end, hvis man bare står i sin butik, siger 

Plakaterne er i strid med reglerne

Med otte måneder til kommunalvalgte mente Viborgegnens Handelsråd at en valgkampagne var oplagt, men faktisk er plakaterne i strid med reglerne. 

Reglerne siger nemlig, at man først skal søge kommunen om lov. Det er ikke sket.

- Vi nåede det ikke i farten, så undskyld til Viborg Kommune, siger Helle Sørensen.

Kommunen har nu givet lov til, at plakaterne må hænge en uge. 

I alt 70 forretningsdrivende i Viborg Kommune er kommet på plakaten.

2:25
Forretningsdrivende i Viborg Kommune går politikerne i bedene. De hænger nu i lygtepælene og vil vælges.