Før lokalopgør: FCM tilbyder Viborg FF ekstra vagter

FCM tilbyder at sende flere vagter med deres fans til Viborg efter seneste opgørs uroligheder.

Det gik voldsomt for sig på tribunerne under arvefjendeopgøret mellem Viborg FF og FC Midtjylland den 8. april.
Det gik voldsomt for sig på tribunerne under arvefjendeopgøret mellem Viborg FF og FC Midtjylland den 8. april.

Det gik voldsomt for sig, da Viborg FF og FC Midtjylland sidst tørnede sammen i Superligaen i begyndelsen af april. Kanonslag og masser af romerlys kastede et kedeligt skær over det midt- og vestjyske arvefjendeopgør.

En lignende episode vil man gerne undgå i FC Midtjylland, når man møder Viborg på søndag. Derfor har man tilbudt Viborg FF at sende flere vagter, end man er forpligtede til, med til Viborg. Normal procedure er at sende otte vagter med til en udekamp, hvis der forventes mere end 1000 udebanetilskuere. 

- Vi har tilbudt Viborg at sende flere derop end de otte, der er påkrævet, og det har de takket ja til. Derfor sender vi endnu flere afsted med den besked om, at Viborg kan henvende sig til os, hvis de har behov for endnu flere, siger Jacob Jørgensen, der er kommerciel direktør i FC Midtjylland til FCM.dk.

Har gjort alt for at undgå gentagelse

Med tilbuddet om de ekstra vagter mener Jacob Jørgensen, at klubben har gjort alt for at undgå tilskueruroligheder som dem i april. 

- Vi har gjort alt det, vi føler, at vi kan gøre forud for kampen. Herfra er det op til folk at få en festlig og fornøjelig derbydag. Vi kan som klub ikke gøre mere, siger han.

Lokalopgøret spilles på søndag kl. 20.00 på Viborg Stadion. 

0:52
Fodboldens disciplinærinstans har uddelt bøder, efter fodboldkamp blev skæmmet af romerlys og kanonslag.