Fødevarestyrelsen giver bøde til plejecenter

Vesterled i Herning må betale bøde for at overtræde lovgivningen om fødevarer.

170809kartofler.jpg

Plejecenter Vesterled har håndteret fødevaresikkerheden forkert og må nu betale 60.000 kroner efter et kontrolbesøg af Fødevarestyrelsen, det skriver Herning Kommune i en pressemeddelelse.

Fra 20. december og op mod jul blev fire medarbejdere og seks beboere ramt af Roskilde-syge (noro.virus). Fødevarestyrelsens kontrolbesøg viste, at plejecentret i Vestergade ikke havde reageret hurtigt nok på udbruddet.

To afdelinger ud af seks var berørt – og dermed også to køkkener. Køkkenerne var rengjort, men som følge af sygdommen skal de vaskes af i klorvand. Det var ikke blevet gjort. Ingen køkkenassistenter var ramt af noro-virus, men plejepersonale med symptomer havde anrettet og serveret mad for beboerne.

- Heldigvis blev ingen alvorligt syge. Det er lærepenge, og fremover skærper vi opmærksomheden, så procedurerne bliver fulgt, hvis der opstår lignende tilfælde. Det skal selvfølgelig være i orden, siger Karlo Brondbjerg, næstformand for Social- og Sundhedsvalget i Herning Kommune i en pressemeddelelse.

Både de ramte beboere og medarbejdere er nu raske, ligesom begge køkkener er desinficeret.

Vesterled overtræder lovgivningen, fordi plejecentret reagerer for langsomt. Køkkenerne skulle have være lukket med det samme, fødevarerne kasseret og berørte medarbejdere hjemsendt. Det sker imidlertid først, da Fødevarestyrelsen kommer på kontrolbesøg 23. december.

Herudover skulle Fødevarestyrelsen have været underrettet.

Vesterled må betale to bøder á 30.000 kroner, da overtrædelserne drejer sig om to køkkener fra hver sin fløj på plejecentret, skriver Herning Kommune i en pressemeddelelse.