Fodboldekspert: Godt valg, Sisto

Tidligere landsholdsspiller, der følger spansk fodbold tæt, vurderer dog at Sistos høje pris kan blive et pres for den unge spiller i Celta Vigo.

Morten Bruun mener at Pione Sisto gør et godt valg ved at vælge spanske Celta Vigo som ny klub.
Morten Bruun mener at Pione Sisto gør et godt valg ved at vælge spanske Celta Vigo som ny klub.

- Han kommer til at kæmpe for det. Men han skal nok få sine chancer, for Celta Vigo betaler ikke så mange penge for en spiller, hvis de ikke vil bruge ham. Pione Sisto bliver købt ind som en stjerne.

Morten Bruun, fodboldekspert hos Discovery, er ikke i tvivl om, at Pione Sisto foretager et rigtigt godt klubvalg, når han, efter alt at dømme, vælger Celta Vigo i Spanien.

- Hvem af os vil ikke give sin højre arm for nogle af de oplevelser, der venter Sisto? At spille på Camp Nou og Bernabeu er enhver fodboldspillers drøm. Som Sisto spiller lige nu, vil jeg mene, at han godt kan begå sig i den spanske liga. Han kommer ikke til at spille alle kampe fra start, men han vil helt klart få sine chancer, siger Morten Bruun.

Spanien er et godt valg
I flere år har Morten Bruun fulgt spansk og engelsk fodbold tæt. Og han er glad for, at Sisto vælger spansk i stedet for engelsk.

- Da der for et år siden var tale om West Ham United, blev jeg ærligt talt bekymret på Sistos vegne. For West Ham er så stor en klub og med så stor en økonomi, at hvis Sisto ikke havde slået til med det samme, ville englænderne blot have købt en ny i Sistos kategori. 50 millioner kroner er ingenting for en engelsk klub. Til gengæld er 40-45 millioner et gigantisk køb af Celta Vigo, og derfor vil der være tålmodighed med Sisto i det spanske. Han får tid til at falde til, men det er selvfølgelig klart, at prisskiltet også bliver et pres for Sisto. For det er Celta Vigos største køb i mange år, understreger Morten Bruun.

Spaniens Vestjylland
Fodboldeksperten mener, at Pione Sisto hurtigt vil falde godt til i Celta Vigo.

- Han kommer jo til Spaniens Vestjylland. I Vigo er folkene stille og rolige, og det er en mere rolig klub, end hvad vi ellers kender de spanske klubber for. Det er et rigtigt godt sted for Sisto, siger Morten Bruun.

Når, og hvis, Pione Sisto bliver købt, sker det som en direkte erstatning for den spanske landsspiller Nolito, der netop er skiftet til Manchester City.

- Det er store sko, Sisto skal fylde ud. Og dem fylder han nok ikke ud med det samme. Men Sisto er lige nu i god form, og det er de tendenser, han skal tage med til Spanien, fastslår Morten Bruun.