Flugtbilist anholdt: Brækkede 16-årig piges fod

En 30-årig mand er tirsdag aften blevet anholdt og sigtet for at køre to 16-årige søstre ned i et fodgængerfelt i Herning.

Politiærme og håndjern
Foto: Flemming Christensen

Politiet kunne tirsdag aften anholde en 30-årig mand, efter han sidst på eftermiddagen havde påkørt to 16-årige søstre ved herningCenteret.

- Det er rimelig alvorligt, fordi de står i et fodgængerfelt, siger vagtchef ved Midt- og Vestjyllands Politi Anders Olesen.

De to piger stod i et fodgængerfelt nær centeret, da den 30-årige kom kørende i sin sølvgrå Mercedes firehjulstrækker. Manden ramte først lysreguleringen, hvorefter han kørte ind i de to søstre, inden han til slut flygtede fra stedet i sin bil. Den ene søster brækkede sin fod så voldsomt, at hun bagefter var nødt til at blive opereret.  

- Det er alvorligt at efterlade personer på den måde. Man har en forpligtelse til at kontakte modparten, når man er involveret i et færdelsuheld, og den forpligtelse overholdt han bestemt ikke, siger Anders Olesen. 

Overtrædelse af færdselsloven

Midt- og Vestjyllands Politi kom på sporet af den 30-årige, da de kort tid efter uheldet fandt mandens bil.

- Han vurderes ikke til at være påvirket. Årsagen, til at han flygtede, vil han ikke sige så meget om. Han siger, at han ikke kan huske noget, sagde vagtchef ved Midt- og Vestjyllands Politi Bjarne Askholm til TV2 tirsdag aften.

Politiet har vurderet, om manden, der er fra Herning, skal fremstilles i grundlovsforhør, men har ikke fundet grund til det. Han er nu løsladt igen, men bliver sigtet for flere overtrædelser af færdselsloven og eventuelt også straffeloven.