Flot comeback til Næssundfærgen

Det er 14 dage siden at foreningen Næssundfærgens Venner genåbnede Næssundfærgen, og det har indtil videre været en succes.

Næssundfærgen
Foto: Jens Kolding, TV MIDTVEST

14 dage efter genåbningen af Næssundfærgen ligner relanceringen af en succes. Flere end 1000 biler og 2500 passagerer har allerede været med færgen siden genåbningen den 1. juli. Det svarer til næsten 80 procent af de seneste passagertal, der stammer fra 2013, og det er langt over forventning. 

- Det er vi rigtig glade for, og samtidig kan vi se, at vores omkostninger ligger under det, vi havde regnet med per dag. Det gør jo, at bundlinjen alt i alt tegner til at se ganske fornuftig ud, siger, formand for Næssundfærgens Venner, Henrik Olsen.  

Foreningen havde inden genåbningen satset på at nå 60 procent af passagertallene fra 2013. Formanden for Næssundfærgens Venner peger på et samarbejde med Jesperhus som en vigtig faktor for den gode start.

- Noget af det vigtigste vi har gjort er samarbejdet med Jesperhus. Man kan tage færgen gratis, hvis man skal på besøg i parken, det her lokket passagerer til, siger Henrik Olsen. 

Færgen havde indtil genåbningen ligget stille siden 1. maj 2015, fordi Morsø og Thisted kommune ikke længe ville betale driften af færgeruten mellem Mors og Thy.