Video-CV fik 59-årige Bente Petersen i job

En normal jobansøgning gav kun negative svar for Bente Petersen. Da hun lavede en jobvideo ændrede det sig fuldstændig.

Bente Petersen gik fra ingen interesse til tre tilbud på en måned efter hendes jobvideo kom ud.
Bente Petersen gik fra ingen interesse til tre tilbud på en måned efter hendes jobvideo kom ud.

59-årige Bente Petersen blev ledig i efteråret og søgte uden held med traditionelle jobansøgninger.

- Jeg fik at vide, at jeg var for gammel og for dyr, siger Bente Petersen.

 Men efter hun lavede en video, fik hun tre jobtilbud på en måned. I dag er hun ansat på en ungdomsuddannelse, hvor hun blev valgt blandt mere end 100 ansøgere. 

- Fra den da jeg fik videoen ud, var det fuldstændig forandret. Der kom meget mere respons på mine ansøgninger, end der nogensinde har været, siger hun.

Et firma fra Bjerringbro har specialiseret sig at lave videoerne. Her oplever de en stigende interesse fra jobansøgere, der gerne vil øge deres chancer med et CV i levende billeder.

- Man skal ikke lave skuespil, man skal være sig selv. Man skal fortælle en god historie, og den er vi med at lave for folk. Og det virker helt vildt godt, siger idémand og ejer af Jobvideo-CV, Carsten Nielsen.

Anja de la Motte har arbejdet på en specialskole i over 20 år. Nu har besluttet at prøve noget nyt. Og er derfor igang med at søge job. Hun har valgt at supplere sin ansøgning med et video-CV. 

- Jeg tænker, det måske er fremtiden og lige det, der skal til for at få mit drømmejob, siger Anja de la Motte.

Indtil videre har Bjerringbro-firmaet lavet omkring 500 af den type video-CV'er.

Ledige i Viborg får nu tilbudt at få lavet en video-ansøgning, fordi jobansøgninger på video har vist sig at være en hurtig vej ud på arbejdsmarkedet. Det har vist sig at 60 procent kommer i job inden for tre måneder, hvis de altså sender en lille film med sig selv til arbejdsgiverne. 

2:57