Flere penge til folkeskolen er nødvendigt

Selv om der er glæde over, at politikerne i Holstebro alligevel ikke vil spare på folkeskolen, så råber forældre og elever nu op. Der er allerede fyret så mange lærere, at det går ud over det faglige. Derfor skal der flere penge til området.

Birkelundskolen i Holstebro
Birkelundskolen i Holstebro
Foto: TV MIDTVEST

På Birkelundskolen i Holstebro er seks lærere fyret og flere ansatte sat ned i tid. Det bliver ikke lavet om, selvom politikerne i Holstebro besluttede torsdag at rulle besparelser for 20 millioner tilbage.

- Det er klart, det har fået nogle konsekvenser. Og det er beklageligt, at man laver en folkeskolereform, hvor man vil have lektiehjælp og faglig fordybelse, og så ender man ud i, at der er en lærer til to klasser, siger Bettina Klara Uhrbrand, der er formand for skolebestyrelsen på Birkelundskolen. 

Kommunen har gennemgået økonomien på alle skolerne. Det viste, at man ikke kunne stå inde for det faglige, hvis besparelserne blev gennemført. Men fyringer og tilpasninger bliver der ikke pillet ved.

- Der kommer ikke lærere tilbage. Der bliver ikke rullet noget tilbage, for det har været noget gæld, vi har opbygget, fordi vi har brugt for mange penge hen over årene, så det kan vi ikke rulle tilbage, men vi kan kigge fremad, så vi får skabt en stabilitet omkring skolernes økonomi, siger Michael Gravesen, der er skolechef i Holstebro Kommune.

 I starten af oktober måned blev der demonstreret mod skolebesparelserne. Mark Geertsen Bro var medarrangør af den demonstration, som nu har været med til at få politikerne til at ombestemme sig. 

- Noget er der sket, og det er vi selvfølgelig rigtig rigtig glade for. Vi har fået det ud af, vi gerne ville. Vi har fået dem til at trække besparelserne tilbage, siger Mads Geertsen Bro.

Formand for Børn- og ungeudvalget Torben Gudiksen siger i dag til TV MIDTVEST, at han vil forsøge at overbevise byrådet om, at der er behov for flere penge til folkeskoleområdet.