Flere og flere afprøver nyt bilkoncept

Flere skifter bilen ud med leaset en af slagsen eller bruger en delebil.

Delebil
Foto: Richard Gaarn Svendsen, TV MIDTVEST

Det er blevet mere populært ikke at eje en bil. I stedet er der flere nye muligheder: Der tages lift, lejes biler med GoMore, biler leases i stor stil og så er der også kommet flere delebiler til.

- I løbet af de næste 5-10 år så tror jeg, at det der med at eje sin egen bil, det er der et mindretal der gør, fortæller Arne V. Andersen, Indehaver af Byensbil.dk

Det er i hvert fald gået voldsomt fremad for Byensbil.dk, der har delebiler stående i forskellige byer. De har for nyligt fået syv nye biler og er nu oppe på hele tolv biler, der står i forskellige byer - herunder både Ringkøbing, Videbæk og Spjald. 

- Udfordringen for os er at få synliggjort for os hvor let det er at bruge bilerne - og at det faktisk ikke er dyrere at bruge de her biler end at køre i sine egne biler, siger Arne V. Andersen.

Trafikforsker Harry Lahrmann er også optimistisk omkring konceptet.

- Jeg tror at vi får flere delebiler end vi har i dag. Det er jo oppe i tiden, at vi deler ressourcerne, siger Harry Lahrmann.

Men selvom der kommer flere muligheder for at låne biler, er der lange udsigter inden størstedelen ikke længere er bilejere, mener han.

- Jeg tror på, at vi kommer til at se flere og flere delebiler. Men jeg tror også, der går rigtigt mange år, inden delebilerne for alvor udgør en stor del af det antal af kilometer, vi kører i biler. Og det er klart, at i de store byer, der går det hurtigere end ude på landet, forklarer Harry Lahrmann.

Indtil videre er der også et stykke vej for Arne V. Andersen, inden det for alvor bliver en god forretning at udlåne delebiler.

- Der er stadigvæk lidt idealisme, og der er også meget hygge. Men nu er der efterhånden så mange penge bundet i det her, at det også skal blive en forretning, fortæller indehaveren af Byensbil.dk, Arne V. Andersen.
 

2:22
Byenbil.dk der udlejer delebiler har vokseværk