Flere laks i Storåen

Der gode nyheder for lystfiskere i Storåen. De må nu fange endnu flere laks i forhold til sidste år, idet kvoterne er blevet hævet.

Storåeen

Lystfiskere kan nu begynde at glæde sig. Fra den 16. april må de igen fange laks i Storåen, og i år er kvoten ekstra stor. I Storåen er der ligesom i andre vandløb grænser for, hvor mange laks fiskerne må tage med hjem. Når kvoten er brugt op, skal de sætte resten ud. Sidste år måtte lystfiskere i Storåen tage 195 laks med hjem, mens kvoten i år er hævet til 400 fisk.

- Der er rigtig mange laks i Storåen, og jeg vil mene, at der aldrig har været så mange laks i åen, som der er nu, siger John Balleby, Bestyrelsesmedlem, Holstebro og Omegns Fiskeriforening.

De mange fisk i Storåen skyldes, at myndigheder, lodsejere og lystfiskere arbejder sammen om at forbedre fiskenes muligheder for at yngle.

- Kvoterne er afstemt i forhold til, hvor store bestandene, så når bestandene vokser, kan kvoterne gøre det samme, som det er sket i det her tilfælde. Det er et udtryk for, at det går godt, siger chefkonsulent ved DTU AQUA, Finn Sivebæk.

Sidste år gik over 5000 laks op i Storåen for at gyde. Det tal kunne have været endnu højere, hvis det havde været for spærringen ved vandkraftsøen i Holstebro, som forhindrer laksene i at gyde i to tredjedele af åen.