Flere kvinder i trøjen i Holstebro

Der er kommet flere kvinder i på Jydske Dragonregiment i Holstebro. På fire år er antallet firedoblet af kvindelige soldater fra 18 i 2012 til 63.

soldater kvinder

Flere kvinder tager nu en tur en trøjen på det Jydske Dragonregiment i Holstebro, det skriver Dagbladet Holstebro-Struer. Siden 2012 er antallet af kvinder i uniform på kasernen i Holstebro steget fra 18 til 63 altså lige knap en firedobling, en udvikling der glæder på kasernen i Holstebro.

- Det er absolut et skridt i den rigtige retning mod at få en mere mangfoldig arbejdsplads, siger presseofficer Brian S. Villsen til Dagbladet Holstebro-Struer.

Stigningen i antallet af kvinder er ifølge presseofficeren ikke en tilfældighed, men et afkast af flere tiltag som Forsvaret har stået bag de seneste år for at tiltrække flere kvinder. Et af disse tiltag er en inspirationsdag, som bliver afholdt hvert år for at give kvinder mulighed for at prøve en dag i trøjen. 

Denne dag er en del af en samlet indsats i forsvaret for at sikre rekrutteringen frem mod 2025. Anders Berg Olesen er oberstløjtnant, men også chef for projektkontoret for Hærens Soldater 2025 og dermed en af de ansvarlige for rekrutteringen i forsvaret. Han glæder sig over, at flere kvinder vælger at prøve en karriere i militæret.

- Vi kæmper jo om arbejdskraften som så mange andre, og vi har været for afskåret fra godt 50 procent af arbejdsstyrken, fordi vi i lang tid ikke har appelleret så kraftigt til det kvindelige segment, det har vi nu gjort noget ved, siger han.

På trods af firedoblingen i antallet af kvinder på kasernen i Holstebro er mændene stadig klar i overtal, da 928 mænd har deres daglige gang på kasernen.