Ferie for alle-messe: Verdens største campingvogn besøger Herning

Verdens største campingvogn var hovedattraktionen ved Ferie for alle-messen i Messecenter Herning i år.

1:25

Messehallerne i Herning er store, men det var en af hovedattraktionerne på Ferie for alle-messen i den grad også. Verdens største campingvogn kunne for første gang opleves i Danmark.

Hele weekenden har der været lange køer for at komme ind i den toetages campingvogn.

- Det er jo en kæmpe egoistvogn, siger Steen Reinholdt Rasmussen, som er Kabe-importør.

Det er dog de færreste, som står i kø for at købe den. Den koster nemlig intet mindre en 1.25 millioner kroner.

Campingvognen er heller ikke lige sådan at få fragtet rundt. Da den skulle til Danmark måtte den køres på blokvogn, da den ikke kan indregistreres her i landet.

Det gav også yderligere problemer, da den skulle med færgen fra Sverige til Frederikshavn. Den er nemlig så stor, at den ikke kunne komme igennem færgen, så den måtte bakkes ud. 

1:06
Kom på rundtur i den store campingvogn. 

Messe slår rekord

Det er 21. gang at der er Ferie for alle-messe i Herning, og det bliver fejret med det største antal udstillere nogensinde.

- Udstillerne er glade - de er ved at være trætte for de har haft rigtig travlt på standene med at snakke med alle de glade kunder, der gerne vil høre en masse og købe en masse ting, siger Anders L. Mortensen, som er projektchef hos Ferie for alle.

Hele 1.215 udstillere fylder de 13 messehaller op, hvilket gør det til Skandinaviens største. Af nyheder på messen var blandt andet Namibia og Uganda som rejsedestinationer.

Fredag, lørdag og søndag har 60.665 mennesker hentet ferieinspiration i Herning, hvilket er ny rekord.