FCM vender kamp mod de danske mestre

Team Esbjerg førte klart langt inde i anden halvleg, men tabte alligevel med 23-26 til FC Midtjylland.

FC Midtjylland

Håndboldkvinderne i Team Esbjerg har langt fra imponeret i denne sæsons første uger, og humøret hos de forsvarende mestre er næppe blevet meget bedre efter en ny skuffelse lørdag eftermiddag. Foran eget publikum tabte esbjergenserne 23-26 til FC Midtjylland i en kamp, hvor Team Esbjerg ellers havde flere solide føringer undervejs, men gik helt ned i kampens sidste tredjedel.

To sejre på en måned
Det er anden gang i denne sæson, at midtjyderne får skovlen under rivalerne. Tidligere på måneden vandt FCM Super Cuppen med 29-21 over samme modstander. Det lignede ellers langt fra en midtjysk triumf i kampens indledning, hvor Team Esbjerg på 11 minutter bragte sig foran 6-1. En timeout af træner Kristian Kristensen fik dog FCM på ret kurs, og der kom bid i defensiven, så hjemmeholdets skytter fik sværere og sværere ved at passere Sabine Englert i målet. Det lykkedes dog Team Esbjerg at slæbe en 11-10-føring med ind til pausen, og i begyndelsen af anden halvleg så det ud til, at holdet igen havde fundet den rette opskrift. Esbjergenserne kom foran 16-13, men på en imponerende fight fik FCM-spillerne på ny bidt sig fast, og ved 19-19 kom midtjyderne endelig op på siden af hjemmeholdet.

Målmand måtte skiftes ud
At Sabine Englert måtte forlade banen med svimmelhed midt i anden halvleg var en streg i regningen for FCM, men det fik ingen indflydelse, for Team Esbjerg manglede kvalitet i afslutningerne og faldt efterhånden helt sammen i defensiven. I stedet kunne FCM trække fra i slutfasen og tage en vigtig sejr, der må give panderynker hos mestrene.

FC Midtjylland fører Primo Tours Ligaen med maksimumpoint efter tre kampe.