Favrskov Kommune kan ikke få besat stilling

Favrskov Kommune kan ikke få besat stillingen, som rådgiver for oprettelse af vejlaug og grundejerforeninger i forbindelse med privatisering af veje.

PrivatvejFavrskov

Godt 80 kilometer offentlig vej, der skal laves om til privat, det var hvad der sidst i maj var på dagordenen til et Borgermøde i Ulstrup. For at realisere den omdiskuterede plan har Favrskov Kommune oprettet en ny stilling som rådgiver for oprettelse af vejlaug og grundejerforeninger.

Til trods for, at stillingen har været slået op, er det ikke lykkedes få den besat. Det skriver kommunen i en pressemeddelelse til TVMIDVEST. Derfor er stillingen genopslået med ansøgningsfrist 15. august 2016.
- Vi håber selvfølgelig, at mange har lyst til at søge stillingen, da den nye rådgiver får en stor rolle at spille i forhold til at hjælpe de berørte borgere med at oprette vejlaug og grundejerforeninger. Så vi er ude efter en person, der både er fagligt godt klædt på og samtidig har flair for at snakke med folk, siger Ann Ammitzbo, teknik- og miljøchef i Favrskov Kommune.

På byrådsmødet i juni måned godkendte byrådet Serviceordningen, der skal træde i kraft 1. januar 2017. Ordningen er et tilbud til de private fællesveje, når der eksempelvis skal nyt slidlag på eller lappes huller i vejen, så hver enkelt vejlaug eller grundejerforening ikke behøver at søge tilbud hjem hver gang.

Serviceordningens forskellige opgaver skal nu i udbud, så ordningen kan være klar til 1. januar 2017.

152 Vejstrækninger 

Rambøll har gennemgået samtlige 152 vejstrækninger, der efter planen skal omklassificeres. Gennemgangen af vejene bliver til foreløbige rapporter, der giver et bud på vejenes tilstand. Rapporterne forventes sendt ud til de berørte beboere sidst i august måned.

Privatiseringen har vakt røre blandt de lokale borgere. Ændringerne betyder nemlig, at beboerne selv skal betale for vedligeholdelse, snerydning og ny asfalt på den godt to kilometer lange vej. For hver grundejer vil det betyde en udgift på omkring 2000 kroner om året.

Den såkaldte harmonisering af vejen blev besluttet af byrådet for at spare to en halv million om året. Men også for at stille alle områder i kommunen lige. 

4:17
Favrskov Kommune vil privatisere 80 km kommunevej. Det har bragt sindene i kog hos mange grundejere.