Børnekræftforening slettet fra liste

Foreningen med Kræftramte Børn er blevet smidt ud af indsamlernes brancheforeningen. De lever ikke op til de indsamlingsetiske retningslinjer

0:45
I november stod to forældre frem med skarp kritik af Danmarks største børnekræftforening, Familier med kræftramte børn, som holder til Ans

For første gang nogensinde har ISOBRO, der er indsamlingsorganisationernes brancheorganisation, slettet et medlem fra listen. Det er foreningen Familier med Kræftramte Børn, der hører hjemme i Ans, der nu ikke længere er en del af organisationen.

Foreningen for Kræftramte Børn er blevet smidt ud af brancheorganisationen, blandt andet fordi de ikke lever op til ISOBRO's indsamlingsetiske retningslinjer. 

I første omgang fik foreningen kritik i både 2014 og 2015 og senest er der en række af konkrete hændelser, der har fået bægeret til at flyde over, skriver ISOBRO i en pressemeddelelse.

1. At foreningen anses, for at have handlet groft illoyalt overfor ISOBRO's målsætning om at virke for en sund og samfundsansvarlig udvikling af indsamlingssektoren.

2. At foreningen ikke kommunikerer om bruges af de indsamlede midler på en måde, som det forventes når man er medlem af ISOBRO.

3. At foreningen har handlet groft illoyalt overfor de Indsamlingsetiske Retningslinjer, som ISOBRO har. 

Hvis Familier med Kræftramte Børn får rettet op på forholdene, inviterer ISOBRO dem til at sende en ansøgning igen.
 

Familier med Kræftramte børn svarer

TV MIDTVEST ville gerne have lavet et interview med sekretariatsleder Kurt Hansen, men han har ikke ønsket at stille op til et interview og give TV MIDTVEST mulighed for at stille opfølgende sprøgsmål. I en skriftlig kommentar til ISOBROs udmelding skriver han,

- Vi er kede af og oprigtigt overrasket over Isobros afgørelse, som vi finder forhastet men naturligvis tager til efterretning. Vi har i vores 34 års levetid aldrig modtaget nævneværdig kritik før, og før pressens interesse har vi proaktivt været i gang med at gøre vores regnskaber væsentligt bedre og mere overskuelige. Derfor vil Isobro allerede om få måneder i næste regnskab se, at deres væsentligste krav er blevet imødekommet, og vi kan kun beklage, at der ikke var tålmodighed nok til at findes gode løsninger i fællesskab.

- Vi har åbent lagt alle sagsakter frem til Isobro og haft en konstruktiv dialog de seneste uger, ligesom vi både i offentligheden og over for Isobro har vedstået de forhold, som ligger nogle år tilbage og som vi nu er ved at forbedre. Vi indrømmer blankt, at vi i vores iver efter at gøre en forskel for tusindvis af kræftramte familier ikke har leveret det perfekte regnskab, hvorfor vi også selv sidste år iværksatte en forbedret regnskabsproces, som slår igennem ved næste regnskab, skriver Kurt Hansen.