Falske indsamlere i Thisted

Politiet advarer imod falske indsamlere i gågaden i Thisted og Holstebro.

Arkivfoto
Arkivfoto
Foto: TV MIDTVEST

Tirsdag formiddag har Midt- og Vestjyllands Politi modtaget flere anmeldelser af falske indsamlere i gågaden i Thisted. Politiet advarer mod at give indsamlerne penge - de kan være tricktyve.

- Vi har fået flere anmeldelser om fem mørkglødede personer, der går rundt i gågaden. Tre af dem udgiver sig for at være døvstumme og henvender sig til folk med små kort, hvor der står, at de samler penge ind. De to andre summer ligesom bare rundt i periferien af de tre indsamlere. Men indsamlingen er falsk, siger vagtchef Allan Riis. 

Politiet er selv til stede i gågaden, men råder handlende og andre, der færdes i gågaden, til at holde sig på afstand af de falske indsamlere.

- Vi har tidligere set eksempler på, at det i virkeligheden drejer sig om tricktyveri. Imens de tre, der udgiver sig for at være døvstumme, samler ind, så kommer de to andre og laver taske- eller lommetyverier, siger Allan Riis. 

Noget kan tyde på, at de falske indsamlere er rykket syd på efter formiddagen i Thisted. Tirsdag kl 13.00 skriver politiet på det sociale medie Twitter:

- Så er der falske indsamlere ved Lavhedecenteret og Bilka i Holstebro.