FAKTA: Sådan står det til med kriminaliteten i din kommune

Lemvig topper listen som den kommune i hele Danmark, hvor der er mindst kriminalitet. Men hvordan ser det ud i din kommune? Find svaret i artiklen.

Lemvig Kommune er det sted i landet med mindst kriminalitet.
Lemvig Kommune er det sted i landet med mindst kriminalitet.

Hvis man vil bo det sted i Danmark, som er mindst plaget af kriminalitet, så skal man bo i Vestjylland, nærmere bestemt i Lemvig Kommune. Det skriver Jyllands-Posten

Sammen med analysevirksomheden Kaas & Mulvad har avisen foretaget en undersøgelse af kriminaliteten i landets kommuner, og målt på parametrene anmeldte indbrud, anmeldte voldsforbrydelser, antallet af ofre og politiets evne til at sigte forbrydere ligger Lemvig altså helt i top.

Man kender hinanden

En del af forklaringen skal findes i social kontrol. Det mener professor i kriminologi ved Københavns Univsersitet, Flemming Balvig. 

- Lemvig er et område, som i meget høj grad har bevaret det landsbytypiske præg med, at man kender hinanden. Man ved, hvem man møder på gaden, om de må være der eller ej, siger han til avisen. 

På gågaden i Lemvig har Jyllands-Posten mødt 46-årige Tina Nielsen. Hun har aldrig selv haft brug for at ringe til politiet. 

- Jeg tror, her er fredeligt, fordi folk i dag har så meget at se til. Unge mennesker laver ikke så meget ballade, som vi gjorde, da vi var bette. Og hvis man laver noget slemt, er man næsten nødt til at flytte til en anden kommune, for det klistrer ved,« siger Tina Nielsen. 

Herunder kan du se, hvordan det står til med kriminaliteten i din kommune. To vestjyske kommuner er med i top fem, mens Herning og Holstebro deler placeringen som de kommuner, der er mest plaget af kriminalitet ud af de 13 midt- og vestjyske kommuner.