Få spritbilister i julefrokost-razzia

Resultatet af politiets første spritrazzia i julefrokost-sæsonen var relativt lavt.

Spritrazzia politi spritkontrol
Foto: Jakob Engelst Nørgaard, TV MIDTVEST

Midt- og Vestjyllands Politi rullede vanen tro spritkontrollerne ud henover den traditionelle julefrokost-weekend. Resultatet betegnes som lavt, dog understreger fangsten ifølge chefen for færdselspolitiet, at der stadigvæk er brug for spritrazziaer i juletiden. 

- Det er forløbet, som vi desværre kunne forvente, at vi har standset 6 spirituspåvirkede og 3 narkopåvirkede, siger Hernik Glintborg, leder af færdselsafdelingen hos Midt- og Vestjyllands Politi. 

I år kører Midt- og Vestjyllands Politi kampagnen 'Hvem skal køre dig hjem?' sammen med Rådet for Sikker Trafik. 6 spiritus påvirkede bilister er i forhold til tidligere år i den lave ende, men Henrik Glintborg ser stadigvæk plads til forbedring. 

- Det  handler er jo om, graden af hvad man kan risikere at blive kørt hjem af. Lige fra taxa og natbus til det allermest tragiske nemlig rustvognen, Henrik Glintborg, leder af færdselspolitiet, Midt- og Vestjyllands Politi.

- Vi ved at antallet af spirituskørsler er faldende, og det er positivt, men derfor er jeg sådan lidt tvetydig, for det er stadigvæk et stort problem, siger Henrik Glintborg. 

Sammenlignet med landets andre politikredse, ligger den midt- og vestjyske i den kedelige ende, hvis man kigger på færdselsuuheld med sprit i blodet.  Midt- og Vestjyderne ligger fører både hvad angår alvorligt tilskadekomne og dræbte i ulykker med spritbilister.

Politiet og Rådet for Sikker Trafik forsøger igen i år at nå juletidens potentielle spritbilister med en kampagne.
Politiet og Rådet for Sikker Trafik forsøger igen i år at nå juletidens potentielle spritbilister med en kampagne.

Henrik Glintborg opfordrer julefrokostgæster og alle andre, der skal trasporteres fra A-B med alkohol i blodet at lade bilen stå. 

- Det  handler er jo om graden af, hvad man kan risikere at blive kørt hjem af. Lige fra taxa og natbus til det allermest tragiske nemlig rustvognen, siger Henrik Glintborg.

PolitikredsAlvorligt tilskadekomneDræbt
Bornholm111
Fyn12116
Kbhvestegn335
Kbh.5312
MVJYL16827
MVSJÆ10123
NJYL13823
NSJÆ569
SJYL13018
SSJÆ8721
SØJYL10114
ØJYL8618
TOTAL1085187

 

Tabellen udgør antallet af ulykker med spritbilister, der resulterede i alvorligt tilskadekomne og dræbte fra 2010 til og med 2014.