Hør Bjarne Riis' favoritsteder til cykel- og charterferie

Bjarne Riis har sine helt klare favoritsteder rundt om i verden. Både til cykling og afslapning.

1:19

I disse dage løber skandinaviens største feriemesse, Ferie for Alle, af stablen i Messecenter Herning. Her er der rig mulighed for at finde inspiration til og måske endda bestille den næste ferie.

Tidligere cykelrytter og nu holdejer, Bjarne Riis, besøgte også messen, hvor TV MIDTVEST fangede ham til en snak om favorit destinationer til både cykelferie og daseferie.

- Jeg elsker at cykle på Mallorca og De Kanariske Øer. Det er nogle af de bedste steder. Toscana er også rigtig godt, siger Bjarne Riis, og understreger, at der er stor forskel på, om det er ferie som cykelrytter eller privatperson.

Når det er cykling, der er på programmet, så er det vigtigt med det rigtige terræn, men også vejret spiller en rolle.

- Vejret skal også være med. Det må ikke været for varmt. 25-27 grader er perfekt, siger cykelrytteren.

Når der til gengæld er afslapning, solbadning og oplevelser på programmet for Riis, så er det helt andre steder, han foretrækker.

- Hvis jeg skal på ferie, så er min nummer 1 destination Maldiverne. Afrika er jeg også vild med. Jeg er vild med safari, og Sydafrika er enorm flot. Og så er der sådan en lille perle i Mexico, Cabo San Lucas, hvor der ligger et resort, som jeg er vild med. Der er også mange gode steder rundt omkring, siger Bjarne Riis.

Cykelrytteren er en berejst herre, der siden 1985 har været vidt omkring, og det vil han også anbefale andre.

- Tit tager man jo de samme steder hen, men jeg kan også anbefale at prøve nogle nye steder, for der er så mange fantastiske steder rundt omkring i verden, slutter Bjarne Riis.