EU-millioner på vej til brint-succes i Herning

Virksomheden Nel Hydrogen i Herning har fået bevilget ni millioner kroner fra EU-pulje til at videreudvikle deres tankstationer til brintbiler.

brintmillioner.jpg
Foto: Morten Thomsen, TV MIDTVEST

I dag offentliggjorde Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet en række virksomheder, der får del i en stor pose penge til udvikling af ny energiteknologi.

Det er i alt 210 millioner kroner, der skal fordeles, og en af de virksomheder, der har fået en del af kagen, er Nel Hydrogen i Herning.

Herning-virksomheden vågnede i morges op til nyheden om, at hele ni millioner kroner er på vej.

- Det er jo mega motiverende for mig og for alle vores kollegaer herude, at vi får den anerkendelse af energistyrelsen. Vi har knoklet mange år, lyder det fra en særdeles glad direktør, Jacob Krogsgaard.

Minister: Det er en blåstempling

Virksomheden er blandt verdens førende i fremstillingen af tankstationer til brintbiler, og de 9 millioner kroner skal bruges til videreudvikling af projekter

Tilskuddet til Herning-virksomheden er en del af en samlet EU-pulje på 210 mio. 150 mio. er gået til danske virksomheder.

- Det er en klar blåstempling af det arbejde, de er i gang med og det projekt, som de arbejder med. Også et klart signal om, at her er der nogle muligheder for at udvikle en virksomhed, som kan komme rigtig, rigtig langt frem, siger Energi-, forsynings- og klimaminister, Lars Christian Lilleholt (V).

Tidligere på ugen besluttede et politisk flertal i Tyskland at lægge pres på EU, så diesel- og benzinmotorer - som vi kender dem i dag - i  2030 bliver forbudt.

Nel hydrogen beskæftiger i dag 58 medarbejdere. 

1:52