Esben Lunde vil hjælpe økologiske landmænd

Der er afsat 90 millioner til at styrke indsatsen på det økologiske område. En stor del af pengene kommer til at gå til eksportområdet.

Esben_Lunde_Larsen.jpg

Flere og flere konventionelle landmænd vil lægge deres landbrug om til økologi. Alene i 2015 er der søgt om at omlægge 21.500 hektarer. Det sker på grund af den stigende efterspørgsel efter økologiske varer. I Fødevare- og Landbrugspakken er der afsat 90 millioner kroner over de næste tre år til økologiske initiativer. Det kan formentlig være med til at skabe nye arbejdspladser.

Miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen vil sikre, at de danske landmænd kan få afsat deres varer til udlandet. Derfor er 27 af millionerne afsat til at fremme eksporten.

- Når man som landmand træffer en forholdsvis stor beslutning om at omlægge sin produktion, skal der også være en vis sikkerhed for, at man kan afsætte sine varer. Derfor har jeg besluttet at målrette de kommende års indsats mod eksportfremme og national afsætning, udtaler Esben Lunde Larsen i en pressemeddelelse.

Vigtigt signal til landmænd

Økologisk Landsforening glæder sig over øko-midlerne, som, de mener, er et vigtigt signal til danske landmænd.

- Vi er glade for, at der nu er truffet en beslutning om udmøntning af midlerne, som viderefører den tidligere regerings strategi om både at understøtte det økologiske momentum i markedet og i landbruget, siger Per Kølster, der er formand for Økologisk Landsforening.

For at sikre at de økologiske varer også kan afsættes på nationalt plan er der ud af de 90 millioner afsat 26 millioner til det område.