Erhvervslivet: Motorvej skal lokke arbejdskraft til

Erhvervslivet i Herning er i øjeblikket på charmeoffensiv i Aarhus. Den nye motorvej skal lokke kvalificeret arbejdskraft ud af de større byer.

Unimerco3.jpg

Når Kronprins Frederik søndag eftermiddag har klippet snoren, og den nye Silkeborgmotorvej officielt åbner, bliver transporttiden mellem to af Region Midtjyllands største byer, Herning og Aarhus, kortet ned til under en time. Det kan komme erhvervslivet udenfor de større byer til gode.

- Vi får et geografisk bredere rekrutteringsgrundlag, og det vil gøre, at Herning-området som udgangspunkt bliver endnu mere attraktivt at bo i, fordi der nu er endnu bedre forbindelser til de større byer, siger Mads Mølbak, som er personalechef hos Kyocera Unimerco i Sunds ved Herning. 

Det ikke kun hos Kyocera Unimerco i Sunds, at man har øjnet en mulighed for at tiltrække arbejdskraft med den nye motorvej.
Herning Kommune, Erhvervsrådet Herning & Ikast-Brande samt Akademikernes A-Kasse har i denne uge afholdt et møde for 100 akademikere i Aarhus. På dagsordenen var job- og boligmuligheder i det midt- og vestjyske.

- Vi har heldigvis en lang række virksomheder, som klarer sig rigtig godt. For at den positive udvikling kan fortsætte, skal der kvalificeret arbejdskraft til, herunder også akademikere, siger Jørgen Krogh.

Flere skal slå sig ned

Både virksomheder og kommune håber, at motorvejen ikke kun giver nye kandidater til ledige job, men også nye indbyggere.

- Med den nye motorvej direkte fra Aarhus til Herning er der en god anledning til at fortælle mere om alle de muligheder, som Herning-området byder på. Vi tilbyder en god hverdag, hvor både natur og kultur er lige om hjørnet, samtidig med at man får langt flere kvadratmeter for pengene end i Østjylland, siger Jørgen Krogh.

Hos Kyocera Unimerco i Sunds tror de på, at den nyåbnede Silkeborgmotorvej vil betyde, at flere får lyst til at slå sig ned udenfor de større byer. Også selvom cafélivet måske ikke er lige så rigt.

- Som udgangspunkt skal man på arbejde fem dage om ugen, mens man skal knap så mange gange på cafe og i butikker. Så derfor kan motorvejen måske også ad den vej blive en stor fordel for os, siger personalechef Mads Mølbak.

Efter planen kan de første trafikanter benytte Silkeborgmotorvejen i løbet af søndag aften. 

 

2:17