Eneste Venstre-kvinde: Det handler om hvad jeg byder ind med

Bibi Mundbjerg er eneste kvinde for Venstre i Holstebro Byråd. Hun har selskab af ni mænd i gruppen.

Bibi Mundbjerg føler ikke, at der bliver taget særlige hensyn til hende.
Bibi Mundbjerg føler ikke, at der bliver taget særlige hensyn til hende.
Foto: Alexandra Lund Lysgaard, TV MIDTVEST

I dag sætter TV MIDTVEST fokus på, at Venstre og Konservative har meget få kvinder i de Midt- og Vestjyske byråd. En af de kvinder, der sidder alene med en lang række mænd er Bibi Mundbjerg, der efter at Ulla Tørnæs valgte at prioritere sin plads i folketinget er enlig kvinde med ni mænd. Det er dog ikke noget, som hun tænker meget over i hverdagen.

- Jeg har fået æren af at sidde sammen med ni gæve mænd, og det synes jeg er meget inspirerende. Jeg tænker, at vi er virkelig gode til at samarbejde, fortæller hun til TV MIDTVEST.

Det betyder dog ikke, at Bibi Mundbjerg ikke til tider savner, at der var flere kvinder i gruppen.

- Selvfølgelig kan vi mærke, at vi er forskellige. Og det er også det, man skal være i politik. Vi har forskellige holdninger, og vi kommer med forskellige baggrunde. At jeg er eneste kvinde gør selvfølgelig noget i forhold til de ni mænd. Vi får vendt tingene fra forskellige synsvinkler, men jeg kunne da godt ønske, at der var lidt flere kvinder i vores gruppe, der kan være med til at nuancere debatterne, uddyber hun.

Der bliver ikke taget hensyn

Selvom Bibi Mundbjerg er eneste kvinde i flokken, så er det ikke noget, hun mærker meget til.

- Det handler om det jeg kommer med og byder ind med. Ligesom med mine mandlige kolleger. Så jeg føler ikke, at der bliver taget særlige hensyn, fordi jeg er en kvinde.

Hun oplever heller ikke, at der er store forskelle på, hvad der betyder noget for hende og så de mandlige kolleger i hverdagen i byrådet.

-  At man er mand eller kvinder betyder ikke så meget i den sammenhæng, men det betyder noget i vores tilgang til tingene, forklarer hun.

Selv er hun meget fokuseret på børn og ældre samt foreningslivet, men det understreger hun også, at det er der flere af hendes mandlige kolleger der har.

- Så er der andre, der brænder for andre ting, men det er så fordelen ved at sidde i en stor gruppe, siger hun.