Embedsmisbrug: Landsret stadfæster dom over politimand

En politiassistent fra Midt- og Vestjyllands Politi er i landsretten dømt for at have misbrugt sin stilling til at overvåge en lokal taxavognmand.

Blå blink og politi
Foto: Flemming Christensen

En politiassistent fra Midt- og Vestjyllands Politi har af landsretten fået stadfæstet sim dom for at have misbrugt sin stilling til at overvåge en lokal taxavognmand. 

I februar 2016 blev politiassistenten ved Retten i Holstebro dømt for at have misbrugt sin stilling og embede til at have efterforsket og overvåget en taxa-vognmand fra Holstebro.

Den pågældende vognmand er politimandens kones tidligere arbejdsgiver.

Politimanden ankede dommen, men nu har Landsretten i Viborg stadfæstet byrettens dom over den i dag 55-årige politibetjent.  

- Den anklagede gik efter en frifindende, så jeg er tilfreds med, at Landsretten dømmer på samme vilkår som byretten, siger Margrethe Sanning, der er senioranklager ved Statsadvokaten i Viborg.

Politimanden er dømt for at have misbrugt sin stilling efter straffelovens §152 og §155 – det koster ham ti dagbøder af 400 kroner.

Allerede i juli 2014 blev han suspenderet fra sit arbejde ved Midt- og Vestjyllands Politi. Nu er det i følge senioranklageren op til Rigspolitiet at afgøre, hvad der fremadrettet skal ske med hans jobsituation.