Ekstremsvømmer giver ikke op: Forsøger at finde en ny følgebåd

Christina Hedegård håber stadig at kunne nå Sverige efter at hun sent fredag måtte afbryde turen.

Christina Hedegård tog de første svømmetag fredag morgen.
Christina Hedegård tog de første svømmetag fredag morgen.

Christina Hedegård fra Velling ved Ringkøbing har ikke helt opgivet at svømme til Sverige, selv om hun natten til lørdag måtte afbryde svømmeturen, da hendes følgebåd fik problemer med gearkassen.

- Vi forsøger i øjeblikket at finde en ny følgebåd, siger hun til TV MIDTVEST i telefonen fra Læsø.

- Vil det sige, at du nu prøver at svømme videre?

- Jeg forsøger at gennemføre, men om det lykkes at finde en ny båd, kan jeg endnu ikke sige, lyder det fra Christina Hedegård, inden hun afbryder forbindelsen for at fortsætte jagten på en ny båd.

Den 43-årige ekstremsvømmer tog de første svømmetag på den 100 kilometer lange tur fredag morgen i Asaa i Nordjylland. Planen var at nå Sverige i løbet af et par dage, men efter de første cirka 40 kilometer følte hun sig så godt svømmende, at hun regnede med at komme i mål allerede lørdag formiddag.

Fredag aften fik hun imidlertid problemer med søsyge. Målet var dog stadig at fortsætte, men turen måtte senere på aftenen afbrydes, da gearkassen på følgebåden gik i stykker. Båd og besætning blev herefter trukket til Læsø.

- Det er med meget blandede følelser, at vi nu er blevet bugseret til Læsø havn med SAR beredskabet, og mit eventyr fik en brat afslutning. Det er ingens fejl, og alle ombord er triste, skrev hun på Facebook.