Ejer af maskinstation: Føler mig magtesløs

Endnu et tyveri af GPS-udstyr til landbrugsmaskiner skete i nat. Denne gang på Dollerup Maskinstation, der blev bestjålet for 1,6 mio. kroner.

GPS-udstyr

Dollerup Maskinstation Station ved Sjørring nær Thisted blev natten mellem fredag og lørdag udsat for tyveri af ti GPS-anlæg til en værdi af 1,6 millioner kroner. Gerningsmændene stjal udstyret fra John Deere-traktorer, der alle stod parkeret i en ulåst maskinhal.

- Nu skete det så også her. Vi har jo hørt om det mange gange før, så vi havde frygtet, at det også ville ske i Thy. Det er rigtig ærgerligt, at man ikke kan have sine ting for sig selv, men det kommer desværre ikke bag på mig. Man føler afmagt, siger Viggo Madsen, ejer af Dollerup Maskinstation.

Det er en udfordring for landmændene og forhandlerne at sikre deres maskiner mod tyveri.

- Det er svært for landbrug at låse alt inde. Men alting kan laves om for en vis mængde penge, så vi vil helt sikkert overveje at sætte overvågning op, for det er desværre mere og mere almindeligt, at man ikke kan holde fingrene fra andres ting, siger Viggo Madsen.

Langt fra enestående tilfælde
Tyveriet i Dollerup er langt fra enestående. D. 21. juli blev der ståjlet GPS-udstyr fra tre traktorer i Ilskov til en værdi af 390.000 kroner, og dagen efter skete det i Lem, da en landmand fik ståtjet udstyr for 100.000 kroner.   

Politiet er derfor ekstra opmærksomme i øjeblikket.

- Det mønster, der har vist sig de seneste måneder, hvor meget GPS-udstyr er blevet stjålet, kræver, at vi har fokus på det område. I samme forbindelse skal man selv være opmærksom på, at det er et kostbart bytte, så jeg vil foreslå landmænd og sælgere at sikre sig. Men nu kigger vi i vores sager og ser, om der er nogen gennemgående træk.

GPS-udstyr bliver blandt andet brugt til landbrugsmaskiner i marken for blandt andet at lagre data fra pløjespor.