Efter Rohde-exit: Det ser sort ud for Radikale Venstre

Det bliver ikke nemt for Radikale Venstre under efterårets kommunalvalg, vurderer chefredaktør ved Viborg Stifts Folkeblad.

Jens Rohde forlader byrådspolitik på grund af stress. Og det kan få konsekvenser for Radikale Venstre.
Jens Rohde forlader byrådspolitik på grund af stress. Og det kan få konsekvenser for Radikale Venstre.

At Radikale Venstres Jens Rohde nu vælger ikke at stille op til byrådet med efterårets kommunalvalg, kan gøre det ualmindeligt svært for partiet. 

Det vurderer chefredaktør ved Viborg Stifts Folkeblad, Lars Norup. 

- Det er tvivlsomt, at Radikale Venstre kommer ind i byrådet. Efter at kunne have valgt tre-fire medlemmer ind i byrådet for Radikale Venstre, tvivler jeg nu på, om de kan få bare én ind, siger han. 

Fra at have haft en kendt, markant og temperamentsfuld politiker i front, har Radikale Venstre nu en udfordring. Partiets nye spidskandidat, 53-årige Børge Knudsen, er nemlig ikke en, som folk kender i forvejen, påpeger Lars Norup. 

- Det bliver op ad bakke for de radikale, siger han. 

Forudsigeligt efterår

I det hele tager er der med Jens Rohdes exit nu mindre spænding i det kommende kommunalvalg. Han kunne godt have været afgørende i valget af borgmester, mener Lars Norup. 

- Lige nu er der ikke optræk til egentlig borgmestervalg i Viborg. Alt tyder på Ulrik Wilbek i kraft af sin popularitet og samarbejdet mellem Venstre og Socialdemokraterne. 

I det hele taget vil Jens Rohdes engagement blive savnet, hvis man spørger chefredaktøren. 

- I et byråd er det vigtigt med politikere, der udfordrer magten og den gængse holdning. Og det har Jens Rohde stort set været alene om. 

- Jens Rohde er en temperamentsfuld herr, som ikke er bange for at sige sin mening. Det betyder mere konsesus og mindre opposition i Viborg byråd, siger Lars Norup.