Dommer forklarer: Derfor bliver han ikke udvist

En mand fra Viborg slipper for at blive udvist, selvom han i forvejen havde en betinget udvisning fra en tidligere dom. En dommer forklarer hvorfor.

dommer

Flere politikere undrer sig over sagen, hvor den 22-årige Sherzad Jarbarkheil torsdag for anden gang fik en betinget udvisning, selv om han blev idømt otte års fængsel for 20 nye forbrydelser og i forvejen havde en betinget udvisningsdom. Dommer, Kirsten Maigaard, forklarer, hvad hun mener lægger til grund for afgørelsen.

Den 22-årige blev dømt for et voldsomt hjemmerøveri i Skals og 20 andre forhold.Med dommerstemmerne seks-seks besluttede nævningetinget, at han skulle slippe for udvisning på grund af hans nære tilknytning til Danmark.

- Han har været her i mange år, siden han var barn. Han har ikke nære relationer til sit hjemland, og han har sin familie her, forklarer Kirsten Maigaard om sagen.

Hun har ikke været dommer i den konkrete sag. Men hun forklarer, at en betinget straf ikke nødvendigvis udløser en ubetinget straf næste gang.

- Vi skal hver gang forholde ostil, om den kriminalitet der er blevet begået i sig selv er nok til en udvisning, og det har man så ikke ment for de seks vedkommende her på grund af hans tilknytning til Danmark og manglende tilknytning til sit tidligere hjemland, siger hun.

Flere politikerne sætter nu deres lid til, at anklagemyndigheden anker dommen.