Døgninstitution for unge lukker efter kritik

Region Midtjylland har besluttet at lukke døgninstitutionen Skovhuset i Ulfborg som følge af kritik fra Socialtilsyn Midt.

Skovhuset skal lukkes, men en ny døgninstitution opstår muligvis i samme lokaler.
Skovhuset skal lukkes, men en ny døgninstitution opstår muligvis i samme lokaler.
Foto: Sebastian Andreasen Rasch, TV MIDTVEST

En døgninstitution for unge, Skovhuset i Ulfborg, lukker, efter Socialtilsynet har påpeget flere fejl. Det skriver Region Midtjylland i en pressemeddelelse.

Det drejer sig om fejl i indberetninger af magtanvendelser, og at personalet i nogle tilfælde har optrappet konflikter unødvendigt. Desuden har der været episoder, hvor hoveddøren er blevet låst, eller der er blevet lukket for internetadgang, efter problemer med beboere.

Skovhuset er en del af regionens 'Specialområde Børn og Unge'. Områdechef Tove Nedergaard anerkender kritikken.

- Børn og unge skal naturligvis mødes med respekt og mødes med ordentlig tone, og vi skal også have styr på vores magtanvendelser og beskrivelsen af dem. Det er noget, vi har arbejdet meget med i hele specialområdet. Derfor er det ærgerligt, at vi får sådan en sag, hvor det viser sig, at vi ikke er nået i mål alle steder, udtaler hun i en pressemeddelelse.

Tove Nedergaard understreger, at der ikke er sket misrøgt af nogen beboere i Skovhuset. Der er alene tale om regler og principper, der ikke er blevet fulgt tilstrækkeligt efter bogen.

Genopstår mulighed

Kritikken har allerede fået den konsekvens, at døgninstitutionen har fået ny ledelse, Skovhuset lukker stadig. Det sker senest ved udgangen af 2018.

I løbet af efteråret vil regionen så ansøge Socialtilsynet om at få godkendt en ny institution, der kan overtage lokalerne i Ulfborg.

Den nye institution skal have samme målgruppe som Skovhuset og håbet er, at det dermed får så få konsekvenser for beboerne som overhovedet muligt.

Godkendelsen forudsætter dog, at alle de problemer, der blev påpeget i Skovhuset, er ryddet af vejen.