Dobbeltsejr og fair-drive ved mesterskaber i bilorientering

Perfekt start på Nordeuropæisk mesterskab i bilorienteringsløb for Danmarksmestre fra Thisted og Struer.

Det blev en perfekt start på kampen om det nordeuropæiske Mesterskab for Børge Holm og Jørn Mørup, der vandt begge de danske afdelinger og samtidig bragte sig i spidsen i DM kampen.
Det blev en perfekt start på kampen om det nordeuropæiske Mesterskab for Børge Holm og Jørn Mørup, der vandt begge de danske afdelinger og samtidig bragte sig i spidsen i DM kampen.
Foto: Privat

De danske afdelinger om nordeuropæisk Mesterskab har ofte været en tæt duel mellem de mangedobbelte nordeuropæiske/nordiske mestre, Ikastbrødrene Harald og Jan Søndergaard og de forsvarende Danmarks Mestre, det kombinerede mandskab fra Thy Motor Sport, Thisted og Struer & Omegns Motor Sport, Børge Holm og Jørn Mørup.

 

Nedsat tempo
Børge Holm og Jørn Mørup kørte fredag et forholdsvist kontrolleret løb, hvor tempoet blev sat ned i de områder, hvor der blev stillet store krav til orienteringen. Resultatet blev en sejr med næsten 50 strafpoints forspring til Frederikssund-mandskabet Bjarne Hansen og Jan Johansen, mens Struer-mandskabet Morten Jäger og Bent Mikkelsen tog sig af 3. pladsen.

Holm og Mørup fører
Det blev Danmarksmestrene, Børge Holm og Jørn Mørup, der trak det længste strå, da de to hold duellerede i lørdagens afdeling. Holm og Mørup vandt nemlig også denne afdeling, så ud over at få en perfekt start på kampen om det Nordeuropæiske Mesterskab gav lørdagens sejr også en delt føring i den samlede DM kamp efter 2 af 6 afdelinger er afviklet.

Kun en fejlkørsel
Holm og Mørup havde kun en enkelt fejlkørsel i hele løbet, mens brødrene Søndergaard ganske vist gennemførte på en hurtigere tid. Men med 7 fejlkørsler, var der ikke meget tvivl om, hvor sejren gik hen. Børge Holm og Jørn Mørup blev noteret for 117 strafpoint på løbets førsteplads, mens Harald og Jan Søndergaard fik 245 strafpoint på andenpladsen.

Overbevisende sejr
Lørdagens afdeling havde den sværeste del omkring nogle juletræsplantager i nærheden af Them. Her blev der delt mange strafpoint ud til de 62 startende mandskaber. Holm og Mørup formåede som eneste mandskab at køre denne svære indledende etape helt uden fejl, selv om der blev brugt en del tid ud over den afsatte ideal køretid. Herefter blev sejren blot udbygget til en ganske overbevisende sejr.

Danmarksmestre måtte have hjælp
Største udfordring for Børge Holm og Jørn Mørup kom ca. midt i løbet. Det meget fugtige vejr i ugerne op til løbet, havde gjort nogle af vejene ganske vanskelige at køre på. I modsætning til det store flertal i det internationale felt, så kører Børge Holm og Jørn Mørup i en tohjuls-drevet bil, da der ikke er 4hjulstræk på deres Opel Astra GSi.

Fair-drive
Heldigvis kom klubkammeraterne fra Struer & Omegns Motor Sport, Morten Jäger og Bent Mikkelsen forbi som første bil, efter Holm og Mørup måtte opgive at komme af en længere strækning, hvor det var fedtet samtidig med, at det gik op ad bakke. Jäger og Mikkelsen, der kører en 4 hjuls trukket Toyota RAV 4, måtte have et tov i Børge Holms Opel og kunne på denne måde trække klubkammeraterne op ad bakken og give dem mulighed for at fortsætte mod sejren i løbet.

Kampen om det Nordeuropæiske Mesterskab fortsætter i slutningen af august. De 2 finske afdelinger køres som de næste ved henholdsvis Forssa og Hämeenlinna i det sydlige Finland, slutter pressemeddelelsen fra Struer &  Omegens Motor Sport

Resultat af første afdeling om Nordeuropæisk Mesterskab i bilorientering fredag:
 

Nr. 1

Børge Holm, Thisted – Jørn Mørup, Struer

45 Strafpoint

Nr. 2

Bjarne Hansen – Jan Johansen, Frederikssund

94 Strafpoint

Nr. 3

Morten Jäger – Bent Mikkelsen, Struer

189 Strafpoint

Nr. 5

Michael N. Larsen, Struer – Henrik Møller-Nielsen, Århus

242 Strafpoint

 

Resultat af anden afdeling om det nordeuropæiske mesterskab og anden afdeling om danmarksmesterskabet i bilorientering lørdag:

 

Nr. 1

Børge Holm, Thisted – Jørn Mørup, Struer

117 Strafpoint

Nr. 2

Harald Søndergaard – Jan Søndergaard, Ikast

245 Strafpoint

Nr. 3

Rene Hansen, Roskilde – Ole Skov, Thy

318 Strafpoint

Nr. 6

Morten Jäger – Bent Mikkelsen, Struer

368 Strafpoint

Nr. 7

Michael N. Larsen, Struer – Henrik Møller-Nielsen, Århus

456 Strafpoint